Newsroom

Newsroom

Ανείπωτη τραγωδία: Βράχος συνέθλιψε 10 ανθρώπους – 3 αγνοούνται (Video)

Εικόνες που κόβουν την ανάσα στη Βραζιλία - βίντεο κατέγραψαν τις κραυγές πανικού των τουριστών καθώς ο πελώριος όγκος βράχων πέφτει στο νερό, συνθλίβοντας τρία πλεούμενα.

image 7

Ανείπωτη τραγωδία συνέβη στη Βραζιλία – Ένα πελώριο τμήμα βράχου αποκολλήθηκε και συνέθλιψε τρία τουριστικά σκάφη, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 νεκρούς.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι 30 τραυματίστηκαν σοβαρά και τρεις ακόμη αγνοούνται μετά την αποκόλληση και την πτώση μέρους απόκρημνου φυσικού τοίχου από βράχια, που συνέθλιψε τουριστικά πλεούμενα χθες Σάββατο κοντά σε καταρράκτη, σε λίμνη της νοτιοανατολικής Βραζιλίας η οποία αποτελεί μαγνήτη για τους επισκέπτες της περιοχής, ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα.

Τι συνέβη

Πελώριο κομμάτι του επιβλητικού όγκου βράχων ξαφνικά αποκολλήθηκε από το φαράγγι κι έπεσε πάνω σε σκάφη που έπλεαν στα πράσινα νερά της λίμνης Φούρνας, στην περιοχή Καπιτόλιου, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα – βίντεο κατέγραψαν τις κραυγές πανικού των τουριστών καθώς ο πελώριος όγκος βράχων πέφτει στο νερό, συνθλίβοντας τρία πλεούμενα.

[ΠΡΟΣΟΧΗ] Σκληρό περιέχομενο/ Βίντεο

Σύμφωνα με τις βραζιλιάνικες αρχές, αγνοούνται τρεις άνθρωποι, ωστόσο άλλοι που εκφράζονταν φόβοι πως επίσης αγνοούνταν βρέθηκαν χάρη στα κινητά τους τηλέφωνα. Στη λίμνη αναπτύχθηκαν δύτες για να ψάξουν τα θύματα.

Αρκετοί τραυματίες υπέστησαν κατάγματα· ένα από τα θύματα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο, έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Άλλοι 23 άνθρωποι χρειάστηκαν φροντίδες για ελαφρύτερους τραυματισμούς, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, που μοιράστηκε κάποια από τα βίντεο του δυστυχήματος, εξήρε τις προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο, από τη στιγμή που «έγινε η ατυχής καταστροφή», έσπευσε επιτόπου, «διέσωσε θύματα και διακόμισε τραυματίες» σε νοσοκομεία.

Στην περιοχή σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι που ενδέχεται να προκάλεσε την αποκόλληση του τμήματος του φαραγγιού.

Επίσης χθες Σάββατο τάφρος υπερχείλισε σε μεταλλείο σιδήρου 300 χιλιόμετρα ανατολικότερα, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο εθνική οδός. Σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Μεταλλείων (ΑΝΜ) ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του μεταλλείου.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…