Ανεβάζει την ένταση ο Ερντογάν – Ανακοίνωσε γεωτρήσεις κοντά σε Καστελόριζο και Κρήτη

«Με τη βοήθεια του Θεού και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε και σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στην περιοχή ανατολικά του Καστελόριζου και δυτικά της Κρήτης»

ap erdog

«Τραβάει» το σχοινί ο Ερντογάν, καθώς σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Κυριακής έδειξε για δεύτερη φορά χάρτες της ανατολικής Μεσογείου και προανήγγειλε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις κοντά σε Κρήτη και Καστελόριζο, επικαλούμενος τη συμφωνία με τη Λιβύη

«Κάναμε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες εναντίον της Τουρκίας. Αυτό το είπαμε και στον Μητσοτάκη και στην αποστολή του. Εκείνοι έχουν ακόμη συγκεκριμένες προσδοκίες.

Είπαμε ότι όλα τα κάνουμε με βάση το διεθνές δίκαιο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Στην ανατολική Μεσόγειο φυσικά και ανησυχούν όσοι δεν λογάριασαν το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα της Τουρκίας. Έγιναν προσπάθειες για κάποια σχέδια εδώ. Αλλά ενεργώντας δίκαια, τα ρίξαμε στο κενό. Και θα προχωρήσω ακόμη περισσότερο. Εδώ μιλάμε για πλήρη ανατροπή των Σεβρών», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Λιβύη.

Συνεχίζοντας και αφού επικαλέστηκε τη βοήθεια του Θεού, προανήγγειλε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις ανατολικά του Καστελόριζου και δυτικά της Κρήτης δείχνοντας στην οθόνη τους κατασκευασμένους χάρτες της Άγκυρας μετά τη συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Ο Ερντογάν ανέφερε τέλος ότι η Ελλάδα μπορεί να ανησυχεί για τη συμφωνία με τη Λιβύη, αλλά ήταν υποχρεωμένος να προστατεύσει τα δικαιώματα της Άγκυρας.

«Αυτό το όριο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης είναι που ανησυχεί την Ελλάδα. Αλλά εμείς δεν το κάνουμε για να ανησυχήσουν εκείνοι. Σε αυτά τα νερά έχει και η Λιβύη και η Τουρκία δικαιώματα και αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει αυτή η γραμμή να προστατευτεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους.