Ανεβαίνουν οι τόνοι στην προεκλογική μάχη Τραμπ – Μπάιντεν

«Νεκροθάφτη του μεγαλείου της Αμερικής» αποκαλεί τον αντίπαλό του ο Τραμπ - «Ρίχνει λάδι σε όλες τις φωτιές», καταγγέλλει ο Μπάιντεν

ap bitru

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε όπως αναμενόταν σφοδρή φραστική επίθεση εναντίον του Δημοκρατικού αντιπάλου του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατ’ αυτόν εάν εκλεγόταν θα γινόταν «ο νεκροθάφτης» του «μεγαλείου της Αμερικής».

Σύμφωνα με τον Τραμπ, που αποδέχθηκε «με όλη του την καρδιά» το χρίσμα του κόμματος και θα διεκδικήσει νέα θητεία, αυτό που διακυβεύεται στην κάλπη είναι «το αμερικανικό όνειρο» και «το σοσιαλιστικό πρόγραμμα καταστροφής του πεπρωμένου» των ΗΠΑ.

«Πώς μπορεί να ζητάει το Δημοκρατικό κόμμα να ηγηθεί της χώρας μας όταν αφιερώνει τόσο χρόνο στη διάλυση της χώρας μας;», συνέχισε το σφυροκόπημα ο ένοικος του Λευκού Οίκου. «Βλέπουν ένα αμαρτωλό έθνος που πρέπει να τιμωρηθεί για τις αμαρτίες του», πρόσθεσε, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μπάιντεν εάν εκλεγεί θα γίνει «ο καταστροφέας των αμερικανικών θέσεων εργασίας», είπε ακόμη ο Τραμπ, προειδοποιώντας πως εάν επικρατήσει ο Δημοκρατικός υποψήφιος οι δουλειές θα μεταφερθούν σε άλλα κράτη, ειδικά την Κίνα.

«Ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι ο σωτήρας της ψυχής της Αμερικής, είναι ο καταστροφέας των θέσεων εργασίας και εάν του δοθεί η ευκαιρία θα γίνει ο νεκροθάφτης του αμερικανικού μεγαλείου», σύμφωνα με τον Τραμπ, που εκφράστηκε στην ομιλία του με την οποία κλείνει το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τραμπ είπε πως ο Μπάιντεν θα «στείλει τις δουλειές μας στην Κίνα», ενώ υποστήριξε πως ο αντίπαλό του πως «πέρασε όλη του την καριέρα» ματαιώνοντας τα «όνειρα» των Αμερικανών και στέλνοντας τις δουλειές τους σε άλλα κράτη.

Παρότι πλησιάζει την ολοκλήρωση της πρώτης θητείας του, ο Τραμπ συνεχίζει να αυτοπροβάλλεται ως άνθρωπος εκτός του κατεστημένου της Ουάσινγκτον. Χαρακτήρισε τον αντίπαλό του μέρος της ελίτ που ευθύνεται για τους πολέμους στους οποίους ενεπλάκη η χώρα στο εξωτερικό και «δεν τελειώνουν ποτέ».

«Ρίχνει λάδι σε όλες τις φωτιές»

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε χθες Πέμπτη τον Ντόναλντ Τραμπ πως τροφοδοτεί τα βίαια επεισόδια που ξεσπούν στο περιθώριο των κινητοποιήσεων εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας στη χώρα, ότι πλέον αυτό είναι κάτι που έχει υιοθετήσει ως «πολιτική στρατηγική».

«Το έχω πει καθαρά. Δεν υπάρχει θέση για τη βία, τις λεηλασίες, τους εμπρησμούς. Καμία», ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του ο πρώην αντιπρόεδρος, που θα αναμετρηθεί με τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα την 3η Νοεμβρίου.

Τα βίαια επεισόδια «χειροτερεύουν και γνωρίζουμε γιατί. Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται ακόμη και να αναγνωρίσει ότι υπάρχει πρόβλημα με τις φυλετικές ανισότητες στην Αμερική», κρίνει ο Μπάιντεν.

«Αντί να προσπαθήσει να καλμάρει τα νερά, ρίχνει λάδι σε όλες τις φωτιές», συνεχίζει το πρώην δεξί χέρι του Μπαράκ Ομπάμα. «Η βία δεν είναι πρόβλημα στα δικά του μάτια, είναι πολιτική στρατηγική. Όσο περισσότερη, τόσο καλύτερα γι’ αυτόν», καταγγέλλει.

Ο Μπάιντεν και η υποψήφια αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις συναντήθηκαν προχθές Τετάρτη με την οικογένεια του Τζέικομπ Μπλέικ, αφροαμερικανού πατέρα οικογένειας που τραυματίστηκε την Κυριακή από πολλές σφαίρες στην πλάτη που του έριξε λευκός αστυνομικός στην Κενόσα, στην πολιτεία Ουισκόνσιν.

Τα γεγονότα αναζωπύρωσαν την οργή στις ΗΠΑ για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία. Οι διαδηλώσεις εκτραχύνθηκαν στην Κενόσα, όπου ξέσπασαν βίαια επεισόδια με δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία.

Ένας νεαρός, ο Κάιλ Ρίτενχαους, 17 ετών, που είχε ενταχθεί σε μια ομάδα ενόπλων που εξέφραζαν την πρόθεση να «προστατεύσουν» την πόλη, συνελήφθη την Τετάρτη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τους δύο φόνους. Άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών με τουφέκι εφόδου.

Χωρίς να πει ούτε λέξη για τον Τζέικομπ Μπλέικ, ο Ντόναλντ Τραμπ καταγγέλλει τα βίαια επεισόδια κι ορκίζεται ότι δεν θα επιτρέψει να επικρατήσει «η αναρχία στους αμερικανικούς δρόμους». Κατηγορεί τον Τζο Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς ότι θέλουν να μην αναληφθεί καμία δράση.

Ο Τραμπ επρόκειτο να αποδεχθεί επίσημα το χρίσμα του κόμματός του και να γίνει ο υποψήφιός του στις εκλογές το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα· σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) στην πολυαναμενόμενη ομιλία του σε έναν από τους χώρους με πράσινο στο προαύλιο του Λευκού Οίκου.

Από την πλευρά της, η υποψήφια των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρία Κάμαλα Χάρις τόνισε χθες πως δεν πρέπει να συγχέονται οι ειρηνικοί διαδηλωτές με τους ταραχοποιούς. «Ας είμαστε σαφείς, δεν θα αφήσουμε τους παραστρατιωτικούς και τους εξτρεμιστές να εκτροχιάσουν το τρένο της δικαιοσύνης», πρόσθεσε η πρώην εισαγγελέας.

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».