Ανεβάζει τους τόνους ο Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ»

Ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε ούτε μια αναφορά στο παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator και τονίζει ότι είναι ζήτημα δημοκρατίας να αποκαλυφθεί η αλήθεια

5644207

Να ανακοινώσει άμεσα τον λόγο για τον οποίο τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι «εμφανίστηκε άμοιρος ευθυνών» χωρίς να δώσει καμιά απάντηση στις σκιές που συνοδεύουν το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «απέφυγε μεθοδικά να δώσει εξηγήσεις για τον παρακρατικό βραχίονα, που έχει στηθεί», ενώ, παράλληλα, σημείωσε ότι δεν έκανε ούτε μια αναφορά στο παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator, που εντοπίστηκε στο κινητό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για «ένα ζήτημα δημοκρατίας και «διάκρισης των εξουσιών», απαιτεί μέσα από την ανακοίνωσή του να γίνουν άμεσα γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε.

Ανδρουλάκης: Καμιά αναφορά στο Predator – Να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής μου

Με την σημερινή του δήλωση ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε και πάλι άμοιρος ευθυνών υιοθετώντας το αφήγημα ενός «νόμιμου λάθους» για να δικαιολογήσει μια αξιόποινη πράξη και την ευθεία παραβίαση της συνταγματικής πρόνοιας για το βουλευτικό απόρρητο.

Επιδίωξε, δε, απροκάλυπτα να καθοδηγήσει τις εξελίξεις.

Ήταν εμφανής η αγωνία του κ. Μητσοτάκη να βρεθεί στο απυρόβλητο ο τέως Διοικητής της ΕΥΠ ενώ απέδωσε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη στον γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, υποβαθμίζοντας την στο επίπεδο της αμέλειας.

Αφού στη Δημοκρατία δεν επιτρέπονται σκιές, ποια σκιά φωτίσατε, κύριε Μητσοτάκη;

Τη σκιά του Predator που ούτε καν αναφέρατε;

Ο Πρωθυπουργός απέφυγε μεθοδικά να δώσει εξηγήσεις για τον παρακρατικό βραχίονα, που είχε στηθεί.

Το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator επιχειρήθηκε να παγιδεύσει το κινητό μου τηλέφωνο ενώ λίγες μέρες πριν είχα τεθεί σε καθεστώς παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Και αν δεν υπήρχε η επίσημη έκθεση της ειδικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν θα μαθαίναμε τίποτα για αυτές τις σκοτεινές πρακτικές.

Τα παραμύθια χωρίς κινεζικό δράκο περί εμπλοκής της Αρμενίας και της Ουκρανίας στην παρακολούθησή μου, σας το απάντησαν οι πρεσβείες τους με τον πιο επίσημο και εξευτελιστικό για σας τρόπο.

Κύριε Μητσοτάκη, ζητώ να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησης μου από την ΕΥΠ, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζετε με περίσσιο θράσος νόμιμη κατά παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών μου ως ευρωβουλευτή και υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής .

Δεν θα δεχτώ καμία συγκάλυψη. Δεν θα επιτρέψω να ευτελίσει ο κ. Μητσοτάκης μια υπόθεση κομβική για τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας.

Δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα όπως έχω πει πολλές φορές. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Είναι η αγωνία κάθε πολίτη να ζει και να μεγαλώνει τα παιδιά του σε περιβάλλον δικαιοσύνης και απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Θα συνεχίσω τον αγώνα προκειμένου η Δικαιοσύνη, η ελληνική Βουλή και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να φέρουν στο φως όλη την αλήθεια.

Ο Πρωθυπουργός σήμερα προσπάθησε να κερδίσει χρόνο. Όμως ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα για αυτόν. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια.

Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, κάθε δημοκράτη, να υπερασπιστούμε την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος απέναντι σε αυτούς, που έκαναν τις συνταγματικές ελευθερίες κουρελόχαρτο εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας.

Αμετανόητος Μητσοτάκης: Καμιά «συγγνώμη» για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για το σκάνδαλο των υποκλοπών προσπαθώντας για ακόμα μια φορά να αποποιηθεί τις ευθύνες που φέρει ο ίδιος, ενώ παράλληλα προσπάθησε να υποβαθμίσει το τεράστιο σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις λέγοντας πως πρόκειται για λάθος της ΕΥΠ.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν γνώριζε για την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη, η οποία, όπως δήλωσε, ήταν καθ’ όλα νόμιμη και είχε την έγκριση της ανώτατης εισαγγελέως. Κατ’ ουσίαν, δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να κρυφτεί πίσω από την εισαγγελέα της ΕΥΠ που είχε εγκρίνει την παρακολούθηση του τηλεφώνου του τότε ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, επιμένοντας ουσιαστικά στο επιχείρημα περί νομιμότητας.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι αυτό που έγινε «ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα ποτέ», ενώ την ευθύνη για το «λάθος» το έριξε στην ΕΥΠ λέγοντας ότι υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης ενέργειας.

Μάλιστα, πέρα από την υποτίμηση του σκανδάλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να προστρέξει στο ύστατο καταφύγιο περί «εθνικών απειλών» κάνοντας αναφορά σε «ξένους κύκλους» που θέλουν να «αποσταθεροποιήσουν τη χώρα», προκειμένου να ορθώσει τείχος προστασίας ενάντια στις κριτικές που ασκούνται στο δημόσιο λόγο αναφορικά με το καθεστώς λειτουργίας της ΕΥΠ. Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο για«ένα ολίσθημα», που «συνεπώς, δεν μπορεί να σκιάσει ένα έργο με μετρήσιμο εθνικό όφελος».

Γεωργία: Βουλευτής δέχθηκε μπουνιά την ώρα που μιλούσε στο βήμα – Χαμός στο κοινοβούλιο (video)

Καταγραφή 18

Γεωργία: Βουλευτής δέχθηκε μπουνιά την ώρα που μιλούσε στο βήμα – Χαμός στο κοινοβούλιο (video)

Μάλιστα ακολούθησε γενικευμένη σύρραξη, με πολλούς βουλευτές να μπαίνουν στο... παιχνίδι