Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τις Golden Visa: «Έχετε κάνει το Μαξίμου γραφείο real estate»

Εφ΄όλης της ύλης κριτικής άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024, ξεκαθαρίζοντας -όπως ήρα αναμενόμενο- πως το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει.

androulakis

Ο πρόεδρος του τρίτου κόμματος επικαλέστηκε τους δείκτες που αποδεικνύουν πως η χώρας μας «είναι σε τροχιά απόκλισης από το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο ζωής», τονίζοντας πως ο εν λόγω προϋπολογισμός είναι ο πρώτος «χωρίς ευελιξία, χωρίς ποσοτική χαλάρωση, χωρίς ρήτρα διαφυγής».

Στηλίτευσε την καταστροφή του υλικού των καταγραφικών του ΟΣΕ πριν αυτό παραδοθεί στις εισαγγελικές Αρχές και αναρωτήθηκε: «Αυτό το κράτος θέλουμε;». Επέκρινε την κυβέρνηση για τη διαρκώς επανεμφανιζόμενη κοινωνική παθογένεια της οπαδικής βίας, την έλλειψη πολιτικού σχεδίου θωράκισης έναντι της κλιματικής κρίσης και την προσπάθεια συσκότισης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Περιέγραψε τον πληθωρισμό ως όργανο ομηρίας των φορολογούμενων και της μεσαίας τάξης, με την κυβέρνηση να επιστρέφει ψίχουλα στους πολίτες. Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ, ενώ επανέλαβε τον δείκτη της Pisa για το χάσμα μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων, όπως επίσης τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες που καταβάλλουν οι πολίτες για παροχές υγείας.

Μίλησε δε για μη παραγωγικές επενδύσεις, φέροντας ως παράδειγμα με τη golden visa και καλώντας την κυβέρνηση να την καταργήσει. «Έχετε κάνει το Μαξίμου γραφείο real estate» σχολίασε και κατέληξε ζητώντας διευκρινίσεις από τον πρωθυπουργό αναφορικά με το αν έχουν προκύψει αλλαγές στον σχεδιασμό για τις αμυντικές δαπάνες, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…