Ανδρουλάκης-ΔΕΘ: Τι βρήκατε, κύριοι του παρακράτους από την παρακολούθηση;

Ευθεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στη ΔΕΘ, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «επιτελικό παρακράτος» του Μαξίμου και «θράσος αλαζονείας και ατιμωρησίας του πρωθυπουργού», στο περιθώριο των διαρκών αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

ανδρουλάκης

Με πυρά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του διανθίστηκε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛΛ., Νίκου Ανδρουλάκη, από το βήμα της 86ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης και υπό τη βαριά σκιά του σκανδάλου των υποκλοπών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι σήμερα «βιώνουμε την πλήρη αποκαθήλωση και ηθική απαξίωση»  του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα απόλυτα συγκεντρωτικό, κλειστό και αδιαφανές σύστημα ελέγχου και νομής της εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο σκάνδαλο, τόνισε ότι στην εξεταστική η κυβέρνηση μπλοκάρει την κλήση των κατεξοχήν εμπλεκόμενων προσώπων και οχυρώνεται πίσω από το απόρρητο «μαζί με απειλές για δεκαετείς ποινές σε όποιον τολμήσει να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας».

«Ξέραμε για τον “μεγάλο αδελφό” αλλά ούτε μας περνούσε από το νου ότι θα βρεθούμε να μας ακούει ο “μεγάλος ανιψιός” για λογαριασμό του “μεγάλου Θείου”! Κρίμα που δεν ζει ο Όργουελ να ξαναγράψει το βιβλίο του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

 

Ο κ. Ανδρουλάκης επίσης έδωσε την δική του εξήγηση στην καταστροφή του φακέλου με τα στοιχεία της παρακολούθησής του. «Γιατί κατέστρεψαν τον φάκελο;

Η ΕΥΠ κάνει δίμηνες παρακολουθήσεις. Όταν η παρακολούθηση ξεκινάει αρχές Σεπτέμβρη, ξεκινά επειδή η αγαπημένη μας Φώφη ζούσε και οι εκλογές θα γίνονταν μέσα Νοεμβρίου. Ήξεραν πολύ καλά ότι ξεκινώντας μέσα Σεπτεμβρίου, σε δύο μήνες θα παρακολουθούσαν ως και στις εκλογές μας. Δυστυχώς, ο θάνατος της Φώφης, τραγική απώλεια, ανέτρεψε τους σχεδιασμούς τους. Αναγκάστηκαν να δώσουν παράταση, πέραν των δύο μηνών. Αλλά για να υπογράψει εισαγγελέας την παράταση, πρέπει στην πρώτη παρακολούθηση των δύο μηνών να έχει βρεθεί κάποιο χειροπιαστό στοιχείο. Αν υπήρχε ο φάκελος σήμερα, θα τους ρωτούσαμε: “τι βρήκατε, κύριοι του παρακράτους, να συνεχίσετε την παρακολούθηση;”. Και επειδή δεν βρήκαν τίποτα, θα ήταν διπλά εκτεθειμένοι. Αυτή είναι η στρατηγική Μητσοτάκη, η στρατηγική της πλήρους συγκάλυψης».

Απάντηση για την «Τερατογένεση»

Μιλώντας για τα σενάρια συγκυβέρνησης που ανέφερε πρόσφατα ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε με αναφορές στο παρελθόν:

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και πάνω στην απελπισία του επιστρατεύει ψεκασμένα σενάρια περί συγκυβέρνησης κομμάτων προγραμματικά ετερόκλητων για να ενισχύσει το δίλημμα “Μητσοτάκης η χάος”. Τι θέλει να πει όμως με τον τον όρο τερατογενέσεις; Γιατί η χώρα μας έχει μακρά εμπειρία από αυτές. Έχετε ακούσει για την τερατογένεση της αποστασίας του ’65; Θυμάστε το ’89 και το ειδικό δικαστήριο; Την τερατογένεση του αντιμνημονιακού μετώπου εμπαιγμού που στήσατε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπλυθούν οι ευθύνες της ΝΔ; Όλα αυτά είχαν στόχο την παράταξη μας. Είναι χαραγμένα στο πολιτικό DNA μας».

«Εμείς δεν πρωταγωνιστήσαμε σε καμία τερατογένεση. Ήσασταν ο θύτης και ήμασταν το θύμα», τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει παιχνίδια με τους θεσμούς και το κράτος δικαίου.

«Το σλόγκαν λοιπόν “συνέπεια – συνέχεια – σταθερότητα”, που διαφήμισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, στην πραγματικότητα σημαίνει “Ασυνέπεια – πισωγύρισμα – αστάθεια”. Άλλωστε αυτές οι πρακτικές του ελέγχου των ΜΜΕ, της παγίδευσης των πολιτικών αντιπάλων και των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη μάς θυμίζουν άλλες δεκαετίες», είπε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης, συνεχίζοντας την κατά μέτωπο επίθεση κατά του Μαξίμου.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…