Newsroom

Newsroom

Ανδρονόπουλος: Η Τράπεζα της Ελλάδος κρατά το κλειδί πολλών σκοτεινών υποθέσεων

Το «κλειδί» για πάρα πολλές σκοτεινές υποθέσεις κρατά η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως τόνισε μιλώντας στο Hot Doc Radio και…

andronopoulos

Το «κλειδί» για πάρα πολλές σκοτεινές υποθέσεις κρατά η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως τόνισε μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη ο Μάκης Ανδρονόπουλος, που επεσήμανε πως παρά το γεγονός ότι εντός της ΤτΕ γίνεται κάποια δουλειά, οι διοικητές κρατούν στα συρτάρια φακέλους σημαντικών και κραυγαλέων υποθέσεων.

Ο Μ. Ανδρονόπουλος υπογράμμισε πως θα πρέπει η χώρα να αποκτήσει μία ανεξάρτητη αρχή που θα αναλάβει την εποπτεία ολόκληρου του χρηματοοικονομικού τομέα, η οποία σήμερα είναι κατακερματισμένη ανάμεσα κυρίως στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διασταύρωση στοιχείων για τις ροές μεταξύ ομίλων, και πρότεινε να γίνει αυτό μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Σημείωσε, πάντως, ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος δε θα πρέπει να γίνει εντός του 2014, που είναι «χρονιά-κόλαση», όπως ανέφερε, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση θα περάσει η απόλυτη συνταγματοποίηση των μνημονιακών νόμων, επιφέροντας την οριστική καταστροφή της δημοκρατίας και της χώρας.

Όσο για το ρόλο της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασίας Σακελλαρίου, στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, ο Μάκης Ανδρονόπουλος σχολίασε πως δεν μπορεί η κ. Σακελλαρίου να αποφασίσει αύριο-μεθαύριο με ποια τιμή θα πωληθούν οι τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, και να είναι υπόδικη για τραπεζικό σκάνδαλο.