Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. χτυπούν μετανάστη στα Εξάρχεια και τον σέρνουν αναίσθητο

Μια τυπική “μέρα στη δουλειά” για τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., με άσκηση ωμής βίας εναντίον μετανάστη στα Εξάρχεια, μες σε ταχυφαγείο της περιοχής.

NewsRoom 14/03/2020 | 11:51

Στο θέαμα για κάποιον περαστικό στην περιοχή των Εξαρχείων που θα έβλεπε τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ να ξυλοκοπούν έναν άνθρωπο θα το  αποκαλούσε επίδειξη ωμής βίας. Για τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήταν απλώς άλλη μια μέρα... στη δουλειά. Και η αλήθεια είναι πως δεν αφήνουν σε κανέναν περιθώρια να παριστάνει τον έκπληκτο και να πέφτει από τα σύννεφα. Αυτή είναι η πρακτική του επιτελικού κράτους!


Σύμφωνα με την καταγγελία που έλαβε ο ιστότοπος katiousa.gr, την Παρασκευή  το βράδυ λίγο μετά τις 8, η αστυνομία καταδίωξε έναν μετανάστη από την πλατεία Εξαρχείων κατά μήκος του πεζόδρομου της Βαλτετσίου. Αυτός κατέφυγε στο ταχυφαγείο “Τα Άγραφα”, στη γωνία με την Μπενάκη, όπου μπήκαν και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., τον έπιασαν, τον χτύπησαν δυνατά με τα κλομπ τους και στη συνέχεια του έκαναν κεφαλοκλείδωμα ώσπου λιποθύμησε, για να αρχίσουν να τον σέρνουν αναίσθητο και ανυπεράσπιστο στο πάτωμα.


Τα βίντεο που ακολουθούν δεν περιλαμβάνουν τις πιο σκληρές στιγμές βίας, παρόλα αυτά είναι ενδεικτικά για την πρακτική που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. σε αυτές τις περιπτώσεις. Ενώ όπως μας μετέφεραν, υπάρχουν και άλλοι περαστικοί που κατέγραψαν ολόκληρη τη σκηνή, μαζί με το κεφαλοκλείδωμα στον μετανάστη, που ήταν εξουδετερωμένος στο έδαφος και δεν προέβαλε καμία αντίσταση.

Όπως καταγγέλλουν οι αυτόπτες μάρτυρες, μόλις οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι μαγνητοσκοπούνταν, προσπάθησαν να αποσπάσουν από τους κατόχους τους τα κινητά που είχαν καταγράψει τη σκηνή. Κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να δοθούν στη δημοσιότητα και ας μη δείχνουν κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό. Ακόμα και στον κ. Χρυσοχοΐδη, που ήθελε στοιχεία και αποδείξεις για τους αστυνομικούς που “τυγχάνει” να αυθαιρετούν…
 

Πηγή: Katiousa.gr