Ανδρέας Ζαμπούκας: Όταν οι μετακλητοί της κυβέρνησης παρουσιάζονται ως δημοσιογράφοι

Ζητήματα που άπτονται της ηθικής και της έγκυρης πληροφόρησης του κοινού εγείρει η παρουσίαση μετακλητού υπαλλήλου της κυβέρνησης ως απλού δημοσιογράφου.

studio

Στην πρωινή εκπομπή του Ant1 και τον Γιώργο Παπαδάκη βρέθηκε καλεσμένος ο Ανδρέας Ζαμπούκας, δημοσιογράφος του Φιλελεύθερου και του Liberal ο οποίος είχε την τιμή να διοριστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως είχε αποκαλύψει το koutipandoras.gr – ξεπληρώνοντάς του το «χρέος» για τους διθυράμβους του για τη ΝΔ – ως συνεργάτης στο ιδιαίτερο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, με ΦΕΚ το οποίο δημοσιεύθηκε στις 4/11/2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Παρά το γεγονός ότι η θέση του στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνεται από την ίδια την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο Γιώργος Παπαδάκης δεν έκρινε σημαντικό να ενημερώσει το τηλεοπτικό κοινό για το αξίωμα που κατέχει ο κ. Ζαμπούκας, και αρκέστηκε στο να τον παρουσιάσει μονάχα ως συνάδελφο δημοσιογράφο. Σαν να μην επηρεάζει με τον οποιοδήποτε τρόπο η θέση εξουσίας που κατέχει ένας άνθρωπος σε μια κυβέρνηση, και μάλιστα στον αντιπρόεδρό της, στην πολιτική ανάλυση και κριτική που θα κάνει σχολιάζοντας την επικαιρότητα, καθώς, πολύ απλά, πληρώνεται από την κυβέρνηση. 

Αφού λοιπόν ο Γιώργος Παπαδάκης παρουσίασε ισότιμα τον κ. Ζαμπούκα με τον κ. Πουλακίδα ως οι «δύο συνάδελφοί μου», στη συνέχεια της συζήτησης ο κ. Πουλακίδας, δημοσιογράφος της εφημερίδας Αυγή, αναφέρθηκε στην ιδιότητα του κ Ζαμπούκα ως μετακλητού στο γραφείο του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να αλλάζει σαν «καπέλα» τις ιδιότητες του δημοσιογράφου και του μετακλητού στο Μαξίμου, με τον κ. Ζαμπούκα να αποφεύγει να απαντήσει.

Επομένως, αν ο κ. Πουλακίδας δεν είχε προχωρήσει στο παραπάνω σχόλιο, ουδέποτε θα αναφερόταν η ιδιότητα του κ. Ζαμπούκα στην εκπομπή. Απορίας άξιο παραμένει το γιατί δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση εκ μέρους της εκπομπής για τον διορισμό Ζαμπούκα στο Μαξίμου, καθώς εύλογα εγείρεται ζήτημα παραπλάνησης του κοινού.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό