Aνδρέας Λοβέρδος στο Facebook: "Να συνεχίσει ο Ρωμανός τις σπουδές του"

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην 3η εβδομάδα απεργίας πείνας, με τη ζωή του να διατρέχει άμεσο κίνδυνο. «Με τους παλμούς της…

romanos nikos sillipsi

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην 3η εβδομάδα απεργίας πείνας, με τη ζωή του να διατρέχει άμεσο κίνδυνο. «Με τους παλμούς της καρδιάς του να φτάνουν τους 170, η ανακοπή δυστυχώς είναι αναμενόμενη όπως κάποιοι ψιθυρίζουν, ενώ θα έπρεπε να το φωνάζουν», δηλώνει ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης. Και όλα αυτά, λίγες μέρες πριν συμπληρωθούν έξι χρόνια από τότε που ο φίλος του Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από σφαίρα ειδικού φρουρού. 

Με μία δήλωση του στο Facebook ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρεται στο δικαίωμα των απεργών πείνας να σπουδάσουν, τη στιγμή που η πολιτεία έχει καθυστερήσει τρομακτικά να αναλάβει πρωτοβουλίες για να επιλυθεί το ζήτημα με αίσιο τρόπο. 

λοβέρδος

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου: 

“Επικοινώνησε μαζί μου ο Δικηγόρος του κ. Κωστάρη. Του δήλωσα πως πάγια πολιτική μας ειναι οι έγκλειστοι να μπορούν να σπουδάζουν. Η συμπεριφορά του Ηρακλή Κωστάρη οπως ενημερωνόμαστε ειναι άψογη άρα πρεπει να συνεχίσει τις σπουδές του . Το ιδιο πρεπει να ισχύσει και για τον Νίκο Ρωμανό”. 

Με αφορμή την συνεχιζόμενη απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να μπορεί να ασκήσει όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο νόμος. Η δημοκρατία δεν εκδικείται ακόμη και αυτούς που δηλώνουν ορκισμένοι εχθροί της. 

Παράλληλα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας Ν. Ρωμανός. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, για να «διασφαλιστεί ένα αυτονόητο δικαίωμα και να προστατευτούν η ζωή και η υγεία ενός νέου ανθρώπου. Την ίδια στιγμή, ζητά να τερματιστεί το σκηνικό αστυνομοκρατίας που έχει στηθεί στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς» .