Ανδραβίδα: Ολονύχτιες έρευνες για τον κυβερνήτη του Phantom F-4

Συνεχίζεται η αγωνία για την τύχη του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους τύπου F-4 Phantom που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, οδηγώντας στον θάνατο τον 29χρονο συγκυβερνήτη υποσμηναγός (Ι) Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα.

fatnom

Με ελικόπτερα και σκάφη του Λιμενικού θα συνεχιστούν όλο το βράδυ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom που κατέπεσε σήμερα ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Στην περιοχή επιχειρούν ένα αεροσκάφος C-130 το οποίο πετά φωτιστικές φωτοβολίδες.ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο S-70 (τα ελικόπτερα θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύχτας) και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Μέχρι στιγμής, κανένα σημάδι, κανένα ενθαρρυντικό στοιχείο δεν έχει εντοπιστεί που θα αναπτερώσει τις ελπίδες για να βρεθεί σώος.

 

Προσπάθησε ο συγκυβερνήτης να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα

Με τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του F-4 Phantom, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, να μην έχουν εξακριβωθεί ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες (ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής καθώς δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το ΓΕΑ) κάνουν λόγο ότι ο 29χρονος συγκυβερνήτης φέρεται να ήταν αυτός που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα ώστε να γλιτώσει από την συντριβή, ωστόσο, το πολύ χαμηλό ύψος που πετούσε τον αεροσκάφος ενδέχεται να ήταν αυτό που δεν του επέτρεψε να φύγει μακριά από το μαχητικό που έπεφτε με μεγάλη ταχύτητα προς τη θάλασσα. Κομμάτια από το αλεξίπτωτο έχουν εντοπιστεί στη θάλασσα.

Την εκδοχή αυτή μάλιστα, υποστήριξε και ο αεροναυπηγός Καραϊωσηφίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, λέγοντας: «Υπάρχει περίπτωση να εκτινάχθηκαν τελευταία στιγμή. Η εκτίναξη σε τέτοια ύψη, 30 μέτρων για παράδειγμα (100 πόδια), θεωρητικά στέλνει τα καθίσματα σε ύψος ασφαλές για να ανοίξουν τα αλεξίπτωτα, αλλά δυστυχώς έχουμε δει πάρα πολλές φορές περιστατικά, όπου η εγκατάλειψη δεν είναι επιτυχής και αν οι πληροφορίες είναι σωστές – ότι έχουμε αλεξίπτωτο στο νερό και νεκρό τον χειριστή οπλικών συστημάτων του αεροσκάφους, δηλαδή τον συγκυβερνήτη – φοβάμαι ότι ίσως έχουμε ένα τέτοιο περιστατικό».

«Όλα τα μαχητικά έχουν καθίσματα εκτινασσόμενα γιατί είναι αδύνατον ο χειριστής να βγει με άλλο τρόπο από το αεροσκάφος με τη μεγάλη ταχύτητα που πετάει. Αλλά η εκτίναξη και η χρήση των καθισμάτων αυτών δεν διασφαλίζει και τη διαφυγή. Δηλαδή έχουμε πολλές περιπτώσεις όπου το μικρό ύψος, η στάση του αεροπλάνου στην εκτίναξη, η σχετική θέση με το έδαφος έχει σαν αποτέλεσμα την αποτυχία αυτής της διαδικασίας», σημείωσε ο κ. Καραϊωσηφίδης.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…