Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε λεωφορείο στη Γερμανία – Τουλάχιστον 14 τραυματίες

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο από αυτούς σοβαρά σύμφωνα με το Reuters σε ένα «βίαιο περιστατικό» όπως το χαρακτήρισαν οι γερμανικές αρχές μέσα σε δημόσιο λεωφορείο στην πόλη Luebec της βόρειας Γερμανίας.

5b51e5221dc52484758b4669

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο δράστης είχε ένα σακίδιο πλάτης

από το οποίο έβγαιναν καπνοί. Το άφησε να πέσει και στη συνέχεια έβγαλε από μέσα ένα μαχαίρι και επιτέθηκε στους επιβάτες. 

Αμέσως ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και άνοιξε τις πόρτες, ωστόσο, ο δράστης επιτέθηκε στη συνέχεια και σε εκείνον.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Dierk Duerbook δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι κανείς δεν σκοτώθηκε στην επίθεση. Μεταξύ των ατόμων που τραυματίστηκαν είναι  και ο δράστης που συνελήφθη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Luebecker Nachrichten ο δράστης της επίθεσης είναι ένας 34χρονος, με καταγωγή από το Ιράν, που έχει πλέον τη γερμανική υπηκοότητα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ζούσε στο Λίμπεκ εδώ και χρόνια.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι το υπουργείο Εσωτερικών του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν δεν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο στην επίθεση.

Οι εισαγγελικές αρχές πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο.

«Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, περιλαμβανομένου του τρομοκρατικού υπόβαθρου» δήλωσε η γενική εισαγγελέας Ούλα Χινγκστ.


Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η γερμανική αστυνομία ανέφερε:

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Luebeck. Εξετάζουμε την κατάσταση και θα δώσουμε σε λίγο περισσότερες πληροφορίες».