Newsroom

Newsroom

Αναζωπυρώσεις στη Σάμο

Μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική είχαν εκδηλωθεί 49 δασικές πυρκαγιές σε 24ώρες σε όλη τη χώρα με τις περισσότερες να αντιμετωπίζονται στο αρχικό τους στάδιο.

5354526

Μεγάλες πυρκαγιές σημειώθηκαν σε Έβρο, Σάμο, Λέσβο, Εύβοια, Πρέβεζα, Κεφαλονιά, Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης, Καβάλα και Τρίκαλα.

Το απόγευμα της Πέμπτης εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατανιστός Καρύστου Ευβοίας. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι έντονοι. Κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις από Χαλκίδα και Μαντούδι, ενώ αποστέλλονται προς την Κάρυστο και εναέριες δυνάμεις. Για την κατάσβεση επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα, 4 Α/Φ και 1 Ε/Π ενώ συμμετέχουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στις 16:00 το απόγευμα ανάμεσα στα χωριά Άγιος Θωμάς και Νεοχώρι στην Πρέβεζα που καίει ελαιώνες και χορτολιβαδική έκταση.. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άνδρες. Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, δύο αεροπλάνα τύπου PZL, καθώς και βυτιοφόρα του δήμου.

Σάμος: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Αναζωπύρωση παρουσίασε η φωτιά στη Σάμο, η οποία συνεχίζει να καίει από το μεσημέρι της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης οριοθετήθηκε. Ωστόσο οι άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή προκαλούν αναζωπυρώσεις της φωτιάς.

 

Πτητικά μέσα από αέρος και επίγειες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης προσπαθούν να σβήσουν τις αναζωπυρώσεις και να ελέγξουν περιμετρικά τη φωτιά και να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης σημείωσε ότι «από τις 10 το πρωί δεν υπάρχουν εστίες ενώ η περιοχή που καιγόταν μέχρι τα ξημερώματα έχει οριοθετηθεί». Ο δήμαρχος ανέφερε πως οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για φωτιά που ξεκίνησε από κολόνα της ΔΕΗ ενώ απέκλεισε πιθανότητα ανθρώπινης παρέμβασης.

Στα σπίτια τους επέστρεψαν οι κάτοικοι των οικισμών Λημνιώνας και Αγίας Κυριακής που εκκενώθηκαν προληπτικά ενώ σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ κάηκαν παραθεριστικές κατοικίες στον οικισμό Μακριά Πούντα αλλά και βάρκες αφού η φωτιά έφτασε μέχρι τη θάλασσα.

Έβρος: Ενισχύονται οι δυνάμεις

Το μεσημέρι της Πέμπτης ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Αρίστηνο Έβρου. Στο σημείο πνεόυν ισχυροί άνεμοι κάτι το οποίο δυσκολεύει την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 91 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 23 οχήματα και από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Επίσης συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ και του στρατού.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι έχουν καεί αποθήκες, μαντριά και ζώα που υπήρχαν σε αυτά, καθώς οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης σε κτηνοτρόφους να τα απομακρύνουν τα ζώα τους. .

 

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…