Αναβλήθηκε η δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου

Αναβλήθηκε για τις 26 Ιανουαρίου 2015 η δίκη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για τη νομιμοποίηση εσόδων, ύψους σχεδόν…

Αναβλήθηκε για τις 26 Ιανουαρίου 2015 η δίκη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για τη νομιμοποίηση εσόδων, ύψους σχεδόν 260.000 ευρώ, από εγκληματικές δραστηριότητες, υπόθεση που συνδέεται με την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου εισήχθη η υπόθεση, ανέβαλε την εκδίκασή της, λόγω βεβαρημένου πινακίου αλλά και της άρνησης των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής να δικάσουν 3η μέρα σε Κακουργιοδικείο, σεβόμενοι σχετική απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγόρων Συλλόγων.

Η νέα δικάσιμος συμπίπτει με την ημέρα που προσδιορίστηκε να διεξαχθεί η δίκη του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια για την ίδια πράξη (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Σχετική πρόταση είχε καταθέσει προηγουμένως ο συνήγορος πολιτικής αγωγής του δήμου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι οι δύο υποθέσεις πρέπει να συνεκδικαστούν λόγω συνάφειας.

Το δικαστήριο τελικά προσδιόρισε για την ίδια μέρα τις δύο υποθέσεις, αλλά σε ό,τι αφορά το ζήτημα της συνεκδίκασής τους θα αποφασίσει το δικαστήριο του προσεχούς Ιανουαρίου, εφόσον επαναδιατυπωθεί το σχετικό αίτημα από την πολιτική αγωγή.

Σημειώνεται πως ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεν μετήχθη ούτε σήμερα στα δικαστήρια και εκπροσωπήθηκε δια των πληρεξούσιων δικηγόρων του.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης τον παρέπεμψε σε δίκη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος για ποσό ύψους 260.000 ευρώ, το οποίο -κατά το δικαστικό συμβούλιο- συνδέεται με την υπεξαίρεση και διακινήθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε από κοινού με τον Μ. Λεμούσια κατά την περίοδο 1999-2001.

Ο τέως δήμαρχος, ο οποίος κρατείται στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, εκτίοντας ποινή κάθειρξης 12 ετών για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα δημοτικά ταμεία, αρνείται την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για παραταξιακό λογαριασμό κι ότι τα χρήματα συγκεντρώθηκαν μέσω οικονομικών εξορμήσεων με κουπόνια.

Σε ό,τι αφορά τον Μ. Λεμούσια κατηγορείται για ξέπλυμα ύψους σχεδόν 600.000 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από αρχές Ιανουαρίου 1999 έως το τέλος του 2001.

Το ποσό αφορά χρήματα που, κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του και διακινήθηκαν με καταθέσεις και αναλήψεις σε ατομικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο πρώην γενικός γραμματέας κρατείται κι αυτός στις φυλακές Διαβατών για την υπόθεση της υπεξαίρεσης εκτίοντας συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών και πέντε μηνών.

Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ ο Τζούλιαν Ασάνζ

Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ ο Τζούλιαν Ασάνζ

Ο ιδρυτής του WikiLeaks που κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο…

Ρέθυμνο- Νίκος Ανδρουλάκης: Δημοκρατική ανατροπή στον καθεστωτισμό και τις πελατειακές νοοτροπίες

Ρέθυμνο- Νίκος Ανδρουλάκης: Δημοκρατική ανατροπή στον καθεστωτισμό και τις πελατειακές νοοτροπίες

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτό που…