Newsroom

Newsroom

Ανατροπή στην τραγωδία με το ιστιοπλοϊκό στο Αντίρριο – Έλληνες οι δύο νεκροί και όχι Γάλλοι

Πρόκειται για δύο άντρες, 57 και 59 ετών, που διέμεναν στον Πειραιά

4964004

Η ανέλκυση του ιστιοφόρου το οποίο βυθίστηκε το βράδυ της Κυριακής (24/11) στο Αντίρριο, εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας που είχε σαν αποτέλεσμα την τραγική απώλεια δύο ατόμων ολοκληρώθηκε σήμερα, λίγες ώρες αργότερα από το μοιραίο περιστατικό.

Το σκάφος δέθηκε με ιμάντες από δύτες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανέλκυση. Οι πρώτες πληροφορίες από το σημείο αναφέρουν πως το σκάφος φέρει σημαία Γαλλίας, γι’ αυτό και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι τα θύματα ήταν Γάλλοι.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα patrastimes.gr, τα θύματα είναι δύο Έλληνες, ηλικίας 59 και 57 ετών, οι οποίοι κατοικούσαν στον  Πειραιά. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το τραγικό περιστατικό αναφέρει: «Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρίου για πτώση άνδρα στη θάλασσα από ελλιμενισμένο Ι/Φ σκάφος στον ανατολικό προβλήτα Αντιρρίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν στο σημείο, όπου μετά από έρευνες εντόπισαν άτομο στη θάλασσα. Έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες για την ανάσυρσή του, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΜΑΚ), της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιώτες δύτες, ενώ στο σημείο έσπευσε και τριμελές κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο ανωτέρω άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από στελέχη ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΕΜΑΚ) και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή συνεχίστηκαν με την συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πυροσβεστικού σκάφους, όπου τελικά πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ανασύρθηκε η σορός και δεύτερου ατόμου από τη θαλάσσια περιοχή πλησίον του προαναφερόμενου προβλήτα».

4964003 4964001

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…