Ανατροπή: «Πόρτα» Αποστολάκη στον Μητσοτάκη – Αρνείται την υπουργοποίηση

Απίστευτη ανατροπή στον πολυδιαφημισμένο ανασχηματισμό της κυβέρνησης

5083891

Πρωτοφανής ανατροπή στα χρονικά των ανασχηματισμών σημειώθηκε σήμερα. 

Με δήλωσή του ο ναύαρχος Αποστολάκης, ο οποίος είχε παρουσιαστεί σαν το σημαντικότερο στοιχείο του ανασχηματισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοίνωσε σε δήλωσή του εκ των υστέρων ότι αρνείται την πρόταση.

Είχε προηγηθεί η έντονη συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φέρεται να είχε κάνει λόγο για «αποστασία» σε περίπτωση που αποδεχόταν την πρόταση. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αποστολάκης είχε διατελέσει υπουργός και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής

Η ανατροπή ήρθε με την επίσημη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη στο iEidiseis.gr.

«Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…