Newsroom

Newsroom

«Ανατροπή» με την Eurovision – Στη Βρετανία και όχι στην Ουκρανία ο διαγωνισμός του χρόνου

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξε σε συμφωνία με την Ουκρανία, τη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, να υποδεχθεί το 2023…

364200 25697469

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξε σε συμφωνία με την Ουκρανία, τη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, να υποδεχθεί το 2023 τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού λόγω της ρωσικής εισβολής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

«Ύστερα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) (που διοργανώνει την εκδήλωση) και των ουκρανικών αρχών, το BBC δέχθηκε να υποδεχθεί τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά», ανέφερε σε ανακοίνωση η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό του περασμένου Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως μεγάλη νικήτρια στην Eurovision 2022 αναδείχτηκε η Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας όλα τα προγνωστικά.

Το συγκρότημα Kalush Orchestra από την Ουκρανία ερμήνευσε επί σκηνής το τραγούδι Stefania στον μεγάλο τελικό της Eurovision.

Το συγκρότημα ολοκλήρωσε το τραγούδι με κίτρινους και μπλε φωτισμούς, στα χρώματα δηλαδή της Ουκρανικής σημαίας, γεγονός που προκάλεσε συγκίνηση σε όλη την Ευρώπη καθώς αυτή την περίοδο η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία και ήδη έχουν χαθεί πολλοί άνθρωποι, ζώα και περιουσίες.