Ανατροπή στο "Σχέδιο Πυθία" για Καραμανλή: Δεν παραπέμπονται Καρχιμάκης και υπάλληλοι της ΕΥΠ

Νέα τροπή λαμβάνει πλέον η υπόθεση του σχεδίου «Πυθία» αναφορικά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

του Βαγγέλη Τριάντη

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, με νέο βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών ακυρώνει την παραπομπή σε δίκη των μέχρι τώρα κατηγορουμένων, εξαφανίζει το εκκαλούμενο βούλευμα και διατάσσει περαιτέρω ανάκριση της υπόθεσης. Με λίγα λόγια ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης αλλά και υπάλληλοι της ΕΥΠ δεν παραπέμπονται σε δίκη.

Είχαν προηγηθεί εφέσεις που είχαν υποβάλλει κατηγορούμενοι για την υπόθεση με το Συμβούλιο Εφετών να κάνει δεκτή την υπ’ αριθμόν 131/17 έφεση μιας εκ των κατηγορουμένων. Η εξέλιξη αυτή δίνει νέα τροπή στην υπόθεση «Πυθία», καθώς σύμφωνα με νομικούς «κύκλους» το Συμβούλιο Εφετών έκρινε στην ουσία ότι ορισμένα σημεία της υπόθεσης ίσως δεν είχαν μελετηθεί σωστά και ότι χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης, τινάσσοντας στον «αέρα» τη μέχρι τώρα πορεία της ανάκρισης.

Υπενθυμίζεται ότι με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών (3269/2017) παρέπεμπε σε δίκη τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα William Basil, τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, καθώς επίσης και υπαλλήλους της ΕΥΠ, με τις κατηγορίες της κατασκοπίας και της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας. Το ίδιο βούλευμα είχε θέσει μάλιστα στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας που αφορούσε σε συνεργούς, άγνωστους -κατά την ελληνική Δικαιοσύνη- δράστες που φέρονται να είχαν συνδράμει τον Wiliam Basil στις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται. Σε κάθε περίπτωση η νέα αυτή εξέλιξη δίνει νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση.

Πηγή: documentonews.gr

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη εννέα ετών σε 23χρονο – Σκότωσε τον πατέρα του που τον κακοποιούσε

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη εννέα ετών σε 23χρονο – Σκότωσε τον πατέρα του που τον κακοποιούσε

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι είχε προηγηθεί - νωρίτερα - καβγάς ανάμεσα σε πατέρα και γιο,…

Τέμπη: Αυτό είναι το άψυχο αυτοματοποιημένο SMS που λαμβάνουν τραυματίες και οικογένειες θυμάτων (Video)

Τέμπη: Αυτό είναι το άψυχο αυτοματοποιημένο SMS που λαμβάνουν τραυματίες και οικογένειες θυμάτων (Video)

Η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 10306 στέλνει αυτοματοποιημένα...μηνύματα sms σε τραυματίες και συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας…