Newsroom

Newsroom

Ανατριχιάζει η νέα καταγγελία για την Κιβωτό του Κόσμου: «Έβγαλαν τον αγκώνα βρέφους – Έβαζαν 15χρονα να κάνουν τους παιδαγωγούς»

Πρώην εθελόντρια παιδαγωγός σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» φέρνει στο φως κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά ακόμα και σε βρέφη.

Κιβωτός του Κόσμου

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τις συνθήκες που επικρατούσαν στις δομές της που διατηρεί η Κιβωτός του Κόσμου.

Τη «σκυτάλη» πήρε μία πρώην εθελόντρια παιδαγωγός σε δομή της «Κιβωτού» που φέρνει στο φως κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά ακόμα και σε βρέφη.

Όπως αναφέρει, αφού ενημέρωσε τον πατέρα Αντώνιο για τα περιστατικά λίγο αργότερα απολύθηκε. Μάλιστα, επισημαίνει πως πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε εγγράφως όσα είδε με τα μάτια της.

Η επιστολή της:

«Στις 15 Απριλίου 2015 βρήκα ένα από τα βρέφη, σε άσχημη κατάσταση. Η υπεύθυνη παιδαγωγός του ορόφου μου ανέφερε ότι το παιδί έκλαιγε όλη νύχτα. Με δική μου πρωτοβουλία πήγαμε στα έκτακτα περιστατικά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε βγει ο αγκώνας του δεξιού χεριού. Ο γιατρός μου είπε ότι το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον τραυματισμό του, δηλαδή το προηγούμενο απόγευμα και ότι ο αγκώνας δεν βγαίνει με πέσιμο όπως δήλωσε η γυναίκα που τον κρατάει το απόγευμα αλλά μόνο με έντονο τράβηγμα του χεριού».

Όπως περιγράφει στην ΕΡΤ: «Την Ευγενία την καημένη την είχαν διαλύσει εκεί μέσα. Της έριχναν ξύλο γιατί αντιδρούσε. Είναι δυνατόν να παίρνεις ένα παιδί και να το κοπανάς μέσα στην τουαλέτα στο καπάκι και το καπάκι να γίνεται θρύψαλα; Το είδα εγώ με τα μάτια μου το καπάκι. Με πόση δύναμη χτύπησε αυτό το παιδί για να σπάσει το καπάκι;».

Εξήγησε πως είχε ενημερώσει τον πατέρα Αντώνιο: «Του είπα εδώ υπάρχουν κακές συμπεριφορές, υπάρχουν παιδαγωγοί που χτυπάνε παιδιά, πρέπει κάτι να κάνετε. Αντί να θεωρήσει εκείνους υπεύθυνους θεώρησε εμένα. Άρχισε να μου φωνάζει εμένα, ότι λέω ψέματα και ότι δεν είμαι καλά και μου έκλεισε το τηλέφωνο».

Στην επιστολή της έλεγε μεταξύ άλλων: «17:00 μ.μ – 22:00 μ.μ. αναλαμβάνει τα βρέφη μία γυναίκα αλβανικής καταγωγής, η οποία δεν γνωρίζει ούτε την ελληνική γλώσσα. Η συγκεκριμένη γυναίκα φεύγει στις 22:00 μ.μ., πολλές φορές χωρίς να έχουν κοιμηθεί τα μωρά και από εκεί και πέρα μέχρι το άλλο πρωί που φτάνω εγώ, κανένας δεν είναι υπεύθυνος για τα βρέφη. Η διεύθυνση ποτέ δεν προσλαμβάνει ένα άτομο για τη νύχτα αλλά βάζει τα 15χρονα κορίτσια του ιδρύματος να εκτελούν νυχτερινά χρέη παιδαγωγού».

Και προσθέτει: «Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων έλαβε επιστολή από εθελόντρια -παιδαγωγό. Αστυνομικοί πήγαν στην δομή έλαβαν καταθέσεις χωρίς να επιβεβαιώνονται τα όσα αναφέρονταν στην επιστολή. Ενημερώθηκε η εισαγγελία όπου και διαβιβάστηκε το υλικό που είχε συγκεντρωθεί».

Στο μεταξύ, η ίδια επιστολή αναφέρει πως υπήρχαν ληγμένα τρόφιμα με σκουλήκια, από δωρεές, τα οποία μαζεύονταν σε αποθήκες που είτε χρησιμοποιούνταν και στην κουζίνα του ιδρύματος είτε δωρίζονταν σε γιορτές στους εργαζόμενους.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…