Ανατριχιαστικό ντοκουμέντο: Αστυνομικός συγχαίρει συνάδελφό του για πιθανή αφαίρεση ζωής διαδηλωτή (Video)

Ο αξιωματικός φαίνεται να συνομιλεί με τον οδηγό ο οποίος τον ενημερώνει για το περιστατικό, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο αστυνομικός ακούγεται να του λέει «μην κλαίς, αν πάτησες και κανέναν καλά του έκανες».

Ένα αδιανόητο βίντεο-ντοκουμέντο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η σελίδα Μένουμε Ενεργοί που φέρεται να απαντά στα πολλά ερωτήματα, που γέννησαν τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών από τις αρχές σε βάρος των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την τραγωδία στα Τέμπη.

Το εν λόγω βίντεο στάλθηκε στο Μένουμε Ενεργοί από φίλη της σελίδας η οποία κατέγραψε συνομιλία ενός αξιωματικού της ΕΛΑΣ με τον οδηγό του γερανού που έπεσε σκόπιμα με φονική ταχύτητα πάνω σε διαδηλωτές την ώρα που έφτιαχναν οδόφραγμα από κάδους, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει, στη χθεσινή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Ο αξιωματικός φαίνεται να συνομιλεί με τον οδηγό ο οποίος τον ενημερώνει για το περιστατικό, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο αστυνομικός ακούγεται να του λέει «μην κλαίς, αν πάτησες και κανέναν καλά του έκανες».

Αναλυτικά οι δηλώσεις της σελίδας Μένουμε Ενεργοί στην ανάρτηση της

Φίλη της σελίδας κατέγραψε με το κινητό της άνδρες των ΜΑΤ να επιχαίρουν συνάδελφό τους της αστυνομίας για πιθανή αφαίρεση ζωής διαδηλωτή!!

Προς το τέλος της χθεσινής απεργιακής διαδήλωσης, αστυνομικό όχημα (γερανός) δοκίμασε να περάσει ανάμεσα από διαδηλωτές στην οδό Ακαδημίας. Δέχτηκε ύβρεις και αποδοκιμασίες ενώ κάποιοι κινήθηκαν εναντίον του οχήματος, το οποίο επιτάχυνε υπερβολικά κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς ενώ τραυμάτισε έναν διαδηλωτή όταν χτύπησε κάδο με δύναμη, ο οποίος παρέσυρε τον άνθρωπο στο οδόστρωμα.

Η κάμερα της φίλης της σελίδας καταγράφει άνδρες των ΜΑΤ που κατεβαίνουν την οδό Ακαδημίας στη συμβολή με την Ασκληπιού, λίγο μετά το περιστατικό, να μιλούν στον ασύρματο και να ρωτούν συνάδελφό τους για το συμβάν. Ο συνάδελφος είναι πιθανόν ο οδηγός ή συνοδηγός του συγκεκριμένου οχήματος καθώς ο άνδρας των ΜΑΤ ακούγεται να του λέει “κατ’ αρχήν μην κλαις”.

Η επιμονή τους να μάθουν αν το όχημα υπέστη φθορές καταλήγει στη διαπίστωση ότι απλά χτυπήθηκαν οι καθρέφτες του οχήματος. Αμέσως μετά, ο άνδρας των ΜΑΤ ακούγεται να λέει: “Δεύτερον, κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες”

Τόσο αξίζουν οι ζωές μας για τα ΜΑΤ του κυρίου Θεοδωρικάκου, ο οποίος φανταζόμαστε θα κάνει ΕΔΕ και θα τιμωρήσει σκληρά άλλο ένα μεμονωμένο περιστατικό…

Να θυμηθούμε ότι και η χθεσινή πολύ μεγάλη απεργιακή διαδήλωση δέχτηκε για άλλη μια φορά απρόκλητη βία από την Ελληνική Αστυνομία.

Απαιτούμε την άμεση απόταξη τόσο του οδηγού του αστυνομικού οχήματος ο οποίος έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή διαδηλωτών/ριών όσο και του άνδρα των ΜΑΤ ο οποίος επιχαίρει για πιθανή αφαίρεση ζωής τον συνάδελφό του!

Ο,τι και να κάνετε, όσο και να δείρετε, το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί! Ο λαός θα εκδικηθεί.

Κρεσέντο αστυνομικής βίας στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση

Βίντεο-ντοκουμέντο κατέγραψε τη στιγμή που αστυνομικός των ΜΑΤ χτυπάει με την ασπίδα του στο κεφάλι φοιτήτρια. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/10) μπροστά από τα Προπύλαια ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Όπως θα δείτε στο βίντεο ο αστυνομικός πλησιάζει την κοπέλα και τη χτυπάει στο κεφάλι ενώ αυτή είναι στο έδαφος. Η φοιτήτρια σκαρφαλώνει στα προστατευτικά κάγκελα που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο και τρέπεται σε φυγή.

Δείτε το βίντεο:

Το κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 το πρωί. Σειρά από προσυγκεντρώσεις ενώθηκαν στη συνέχεια σε κοινή συγκέντρωση και πορεία, ενώ από την πρώτη ώρα υπήρχαν αναφορές για τουλάχιστον έξι προσαγωγές, ενώ λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι έγινε ρίψη χημικών και κρότου λάμψης στην πλατεία Συντάγματος όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές.

Βίντεο-ντοκουμέντο – «Δολοφονική» πορεία γερανού της αστυνομίας στην οδό Ακαδημίας

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε το εν λόγω αστυνομικό όχημα ακολουθεί ανεξέλεγκτη πορεία και προσκρούει με δύναμη πάνω σε κάδο απορριμάτων, ενώ ακριβώς δίπλα στέκονται διαδηλωτές.

Τραγωδία Τέμπη: Πήραν νέα προθεσμία πήραν οι δύο σταθμάρχες – Πότε θα απολογηθούν

Τραγωδία Τέμπη: Πήραν νέα προθεσμία πήραν οι δύο σταθμάρχες – Πότε θα απολογηθούν

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας…