Με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο τεχνικοί εξωτερικού συνεργείου που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την καταστροφική φωτιά της 8ης Αυγούστου στην Ανατολική Αττική. Οι συλλήψεις τους είχαν γίνει το Σάββατο 9 Αυγούστου, ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές, το ανακριτικό υλικό δεν ήταν επαρκές για να δικαιολογήσει τη συνέχιση της κράτησής τους.
Οι δύο άνδρες εργάζονταν για εργολαβική εταιρεία που είχε αναλάβει συντηρήσεις στο δίκτυο, χωρίς να ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ. Φέρονται να είχαν αναλάβει την αποκατάσταση βλαβών στην περιοχή τις ώρες πριν το ξέσπασμα της φωτιάς.
Τα στοιχεία που εξετάζονται
Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει στην κατοχή της οπτικό υλικό που καταγράφει κομμένο καλώδιο σε κολώνα ρεύματος, ενώ η μέχρι τώρα διερεύνηση οδηγεί στην υπόθεση ότι η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από παραλείψεις ή ελλείψεις στις διαδικασίες επιθεώρησης και συντήρησης του δικτύου.
Με εισαγγελική εντολή, η έρευνα συνεχίζεται σε βάθος για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες που οδήγησαν στο συμβάν, το οποίο κατέστρεψε δασικές εκτάσεις και ιδιωτικές περιουσίες. Οι Αρχές αναμένεται να καλέσουν και άλλα πρόσωπα για κατάθεση, ενώ εξετάζονται όλα τα τεχνικά δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από το σημείο.
Διαβάστε επίσης:
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια