Ανασύρονται από το αρχείο αναφορές κατά της Κουτζαμάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου

Με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου βγαίνουν από το αρχείο δύο αναφορές που είχε υποβάλλει ο εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής, ο οποίος κατήγγελλε παρεμβάσεις της τ. εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου Ευτέρπης Κουτζαμάνη στο έργο του, για υποθέσεις που σχετίζονται με τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

581a2a281dc52454678b4f2b

Οι αναφορές του είχαν κατατεθεί με αφορμή την εμπλοκή του στον χειρισμό της δικογραφίας Βγενόπουλου, την οποία τελικά ολοκλήρωσε η εισαγγελέας Τσατάνη (σ.σ η οποία τιμωρήθηκε πειθαρχικά γιατί αφαίρεσε τη δικογραφία από τους εισαγγελείς διαφθοράς).

Η εξέταση των αναφορών του Γιάννη Αγγελή ανατέθηκε από την Ξένη Δημητρίου, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου. Η ανάσυρση των αναφορών οφείλεται στο γεγονός ότι προέκυψαν νέα στοιχεία για την υπόθεση, τα οποία είναι σύμφωνα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα εξής:

Πρώτον, η μηνυτήρια αναφορά του Ανδρέα Βγενόπουλου σχετικά με τον καταλογισμό ευθυνών για διαρροή στοιχείων από τη δικογραφία που τον αφορούσε, η οποία έχει αρχειοθετηθεί. Πρόκειται για στοιχεία από αναφορά του Γιάννη Αγγελή ο οποίος ενημέρωνε τους εισαγγελείς διαφθοράς για στοιχεία σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου που δεν δέχθηκε να πάρει η Κουτζαμάνη.

Δεύτερον, η πρωτοβάθμια πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του Βγενόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία Τσατάνη έχει τιμωρηθεί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό γιατί απέσπασε τη δικογραφία από την Εισαγγελία Διαφθοράς και στη συνέχεια την αρχειοθέτηση.

Τρίτον, η άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του Βγενόπουλου και άλλων 14 στελεχών της Marfin για δάνειο 200 εκατ. ευρώ που χορήγησε στην εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου χωρίς εγγυήσεις. Υπενθυμίζεται πως γι’ αυτή την υπόθεση διώκεται και η Αγγελική Φράγκου, ενώ οι διώξεις στα στελέχη της Marfin και στον Βγενόπουλου, αφορούν μόνο ένα από τα πολλά ανεξασφάλιστα δάνεια που είχε παραχωρήσει η τράπεζα των συμφερόντων του.

Οι δύο αναφορές Γιάννη Αγγελή τέθηκαν στο αρχείο στις 30 Ιουνίου 2016 από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη αφού συνέταξε πόρισμα 110 σελίδων (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). Υπενθυμίζεται ότι στις αναφορές του ο Γιάννης Αγγελής εξαπέλυε πυρά κατά συγκεκριμένων προσώπων και κυρίως κατά της τ. εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, αλλά και του τ. επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου.

Οι καταγγελίες Αγγελή αφορούσαν μεθοδεύσεις και προσπάθειες κάλυψης του Βγενόπουλου ή στην καλύτερη περίπτωση αμέλεια από συνολικά πέντε συναδέλφους του: δηλαδή, πέρα από την Κουτζαμάνη και τον Ντογιάκο, τη Γεωργία Τσατάνη η οποία αρχειοθέτησε την υπόθεση, στον Εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλο, την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και τον σύνδεσμο της EUROJUST Νίκο Ορνεράκη. Για τους δύο τελευταίους ο Αγγελής άφηνε να εννοηθεί πως ενδεχομένως να εκτελούσαν εντολές των ανωτέρων τους.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…