Αναστολή έκτακτων χειρουργείων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκη

Νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που προγραμματίστηκαν σήμερα για έκτακτα χειρουργεία -όπως ογκολογικά, παιδοχειρουργικά κα.- οδηγήθηκαν στις ιδιωτικές κλινικές για να χειρουργηθούν, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

ιπποκράτειο νοσοκομείο θεσσαλονίκης

Ο διευθυντής του αναισθησιολογικού τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ενημέρωσε τη Διοίκηση του εν λόγω δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος ότι αναστέλλονται τα έκτακτα χειρουργεία.

Θυμίζουμε ότι στις 23/11 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ζήτησε μέσω εγκυκλίου τόσο από τα δημόσια όσο και από τα ιδιωτικά νοσοκομεία να μειώσουν τα τακτικά χειρουργεία τους μέχρι και κατά 80%, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών εξαιτίας της νέας έξαρσης της COVID-19 στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, λόγω της συσσώρευσης 12 διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό στα χειρουργεία του νοσοκομείου, «το σύνολο των γιατρών του αναισθησιολογικού τμήματος μεταφέρεται εκεί για να διασώσει τις ζωτικές λειτουργίες των ασθενών με κορωνοϊό που δεν είχαν την τύχη να μπουν σε ΜΕΘ και αξίζουν όλη τη φροντίδα και την προσοχή μας».

egrafo

Παράλληλα το ίδιο έγγραφο κάνει λόγο για για «αναβολή των έκτακτων περιστατικών μέχρι να υπάρξει ύφεση της πανδημίας».

ΠΟΕΔΗΝ: Σε ιδιωτικές κλινικές οδηγούνται τα έκτακτα χειρουργεία

Νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που προγραμματίστηκαν σήμερα για έκτακτα χειρουργεία -όπως ογκολογικά, παιδοχειρουργικά κα.- οδηγήθηκαν στις ιδιωτικές κλινικές για να χειρουργηθούν, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης είναι γεμάτη με 28 ασθενείς, ενώ στα χειρουργεία βρίσκονται 12 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό και στις κλινικές ακόμη δύο διασωληνωμένοι. “Οι αναισθησιολόγοι έχουν αναλάβει την ιατρική φροντίδα των εν λόγω ασθενών συν όλη την τρέχουσα δουλειά. Πριν από τον κορονοϊό ήταν διπλάσιοι για να την βγάλουν”, αναφέρει.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννακός 

«Σήμερα έκτακτα περιστατικά του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης οδηγούνται σε ιδιωτικέ κλινικές για χειρουργείο, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Το υπουργείο Υγείας είπε ότι τα έκτακτα χειρουργεία και τα ογκολογικά θα γίνονται κανονικά στα νοσοκομεία», προσθέτει και επισημαίνει:

«Να τους πληροφορήσουμε ότι σήμερα νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που προγραμματίστηκαν για έκτακτα χειρουργεία όπως ογκολογικά, παιδοχειρουργικά κ.ά., οδηγούνται στις ιδιωτικές κλινικές για να χειρουργηθούν».

«Γιατί;», διερωτάται.

«Η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 28 ασθενείς. Στα χειρουργεία βρίσκονται 12 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό και 2 διασωληνωμένοι στις κλινικές», υπογραμμίζει.

«Οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου έχουν αναλάβει την ιατρική φροντίδα των εν λόγω ασθενών, συν όλη τη τρέχουσα δουλειά, που πριν από το κορονοϊό για να τη βγάλουν ήταν διπλάσιοι», καταγγέλλει.

«Οι ιδιωτικές κλινικές τρίβουν τα χέρια τους», καταλήγει.

Δ. Αυγέρη: Πού πάνε τα περιστατικά στις ημέρες εφημερίας του Ιπποκρατείου

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τη Δώρα Αυγέρη να καλεί την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας να απαντήσει.

«Περιμένουμε την απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με το έγγραφο του ”Ιπποκρατείου” που λέει ότι κόβονται και τα έκτακτα χειρουργεία!», γράφει η βουλεύτρια Θεσσαλονίκης στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook.

«Ισχύει ή όχι; Κόβονται ή όχι; Αν όχι, πώς θα πραγματοποιούνται εντός του νοσοκομείου;», ερωτά το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

 

Σε επόμενη ανάρτησή της, η πολιτικός επανέρχεται με την απάντηση που τελικά αποκαλύπτεται από το ίδιο το ΕΚΑΒ:

«Η απάντηση μέσω… ΕΚΑΒ, που κάνει τις διακομιδές των καθαρών περιστατικών από τα δημόσια νοσοκομεία στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Πού πάνε τα περιστατικά στις ημέρες εφημερίας του Ιπποκράτειου».

 

 

 

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους