Newsroom

Newsroom

Αναστήθηκαν τα "ρομποτάκια" του Άδωνη στο Twitter

Στις αρχές του 2018, το Twitter πραγματοποίησε μία μεγάλου μεγέθους εκκαθάριση προπαγανδιστικών λογαριασμών από αυτοματοποιημένα προγράμματα λογισμικού (bots) που προσποιούνται τους χρήστες με σκοπό τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Αυτό προκάλεσε ένα επιπλέον πρόβλημα στη ΝΔ και στον... Άδωνη Γεωργιάδη, που έχουν εξόφθαλμα επενδύσει επικοινωνιακά πάνω σε αυτούς τους λογαριασμούς - "ρομπότ".

5b0fd3311dc524bd028b45c4

Από τη στιγμή που έφυγε απ’ το ΛΑΟΣ για να ενταχθεί στη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε να εξωραΐσει την εικόνα ενός γραφικού ακροδεξιού, επενδύοντας πολλά στο… Twitter και γενικότερα στην παρουσία του στα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να εμφανίζεται ως λαοφιλής και διαμορφωτής της κοινής γνώμης

Οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα που φέρεται να είναι βαθιά μπλεγμένος αλλά και οι νέοι κανονισμοί του Twitter, προκάλεσαν ένα σημαντικό “χτύπημα” στη δημόσια εικόνα του αντιπροέδρου της ΝΔ και προσωπικής επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το τελευταίο διάστημα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε σιγήσει χαρακτηριστικά και η δραστηριότητά του στα social media περιοριζόταν κυρίως σε αναδημοσιεύσεις (RT).

Σήμερα όμως, ο Άδωνις “ξαναχτύπησε”. Όχι βέβαια μόνος του. Σε ανάρτησή του στο Twitter κατά του Κώστα Βαξεβάνη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατάφερε να μαζέψει μέσα σε λίγα μόνο λεπτά κοντά στα 1000 fav και 217 αναδημοσιεύσεις (RT).


Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως μετά το σάλο που προκλήθηκε στο Twitter σχετικά με τη νέα γενιά “ρομποτ” του Άδωνη Γεωργιάδη, σχεδόν όλοι οι λογαριασμοί αυτοί έχουν κλειδωθεί.

Υπενθυμίζουμε πως  πριν δύο μόλις χρόνια το koutipandoras.gr είχε παρουσιάσει μεγάλη έρευνα γνωστού «τουιτερά» @gerogriniaris, όπου αποκάλυπτε μια μακάβρια «επιχείρηση» λαοφιλίας υπέρ του Άδωνη Γεωργιάδη που έχει στηθεί στο Twitter από ένα στρατό αυτοματοποιημένων ακολούθων (followers). Ένας πεθαμένος, μια δολοφονημένη κοπέλα, καλλιτέχνιδες από το Πακιστάν, γνωστά μοντέλα και διάφορα άλλα «πρόσωπα» εμφανίζονταν να μη χάνουν tweet του Άδωνι. Επί πληρωμής ή όχι, παραμένει ένα σημαντικό ερώτημα. 

Με μια γρήγορη αναζήτηση είχαμε εντοπίσει, για παράδειγμα, μια υπηρεσία, απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει τους δικούς του retweeters και followers και να γίνει Άδωνης εν μία νυκτί:


Η πρόσφατη ανανέωση του στόλου των ρομπότ (κυρίως από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες) που αναδημοσιεύουν αναρτήσεις φιλικές προς τη ΝΔ και τώρα η επανεμφάνιση των “μποτ” του Άδωνη, είναι ένα θέμα το οποίο το koutipandoras.gr  θα ερευνήσει και πάλι ενδελεχώς.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…