Ανασχηματισμός: Ομολογία αποτυχίας σε Πανδημία, Πυρκαγιές και Τουρισμό

Κινήσεις αυτοπροστασίας του ίδιου του Μητσοτάκη για να αποφύγει τις ευθύνες για τις μεγαλύτερες εθνικές κρίσεις και προκλήσεις

5364257

Παρελθόν αποτελούν οι Υπουργοί που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των βασικότερων εθνικών κρίσεων και προκλήσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθ’ όλη την προηγούμενη πολιτική περίοδο.

Κανένας από τους Υπουργούς που κλήθηκαν να χειριστούν το μέτωπο της πανδημίας, των πυρκαγιών αλλά και του τουρισμού δεν έμεινε αμετακίνητος. Το εν λόγω γεγονός αποτελεί ομολογία στρατηγικής αποτυχίας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ως προς την διαχείριση των παραπάνω κρίσεων και προκλήσεων, η οποία αν και προσπάθησε να στείλει μήνυμα επανεκκίνησης μέσα από τον ανασχηματισμό ώστε να δώσει ανάσα ζωής στην κυβερνητική θητεία, δεν τα κατάφερε λόγω του πρωτοφανούς αδειάσματος που ήρθε από τον Αποστολάκη.

Το εν λόγω «ξήλωμα» των βασικών Υπουργών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κίνηση αυτοπροστασίας του ίδιου του Μητσοτάκη, ο οποίος επέλεξε να πετάξει από πάνω του τις ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας, για τα αντανακλαστικά του «επιτελικού» κράτους ως προς την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και για την προχειρότητα ανοίγματος του τουρισμού επί δυο συναπτά έτη.

Οι βασικοί υπεύθυνοι είτε βρέθηκαν εκτός κυβέρνησης, είτε μετακινήθηκαν σε άλλο υπουργείο. Χαρακτηριστικά, ο Κικίλιας μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Τουρισμό ενώ ο Χαρδαλιάς στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, γεγονός που αποδεικνύει το έμμεσο αλλά ουσιαστικό ξήλωμα των πλέον πολυδιαφημισμένων στελεχών.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης από την άλλη, φαίνεται ότι πλήρωσε πολύ ακριβά την προχειρότητα ανοίγματος του τουρισμού, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του καταλογίζει την πλήρη ευθύνη για το μπάχαλο που επικράτησε σε νησιά και περιφέρεια επί δυο συνεχόμενα έτη, εικόνα που χάλασε το «ανέμελο καλοκαίρι» για το οποίο δεν έχανε την ευκαιρία να κάνει λόγο ο Μητσοτάκης.

Χειρότερα νέα περίμεναν βέβαια τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος αφού έκανε όλη την βρώμικη δουλειά για τον ίδιο τον Μητσοτάκη, έπειτα πετάχτηκε εκτός κυβέρνησης με τον πρώην Υπουργό να καταγράφεται ως εκείνος ο πολιτικός που ξυλοφόρτωσε φοιτητές, υγειονομικούς και μαθητές, αλλά και που έτρεχε να σβήσει φωτιές με την.. μάνικα στο χέρι.

 

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…