Ανασφάλιστα οχήματα: Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου

Απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τα ανασφάλιστα οχήματα πάρθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.

5735a31d1dc5243b6b8b45dc 1

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση για την πληρωμή των ασφαλίστρων των οχημάτων έως τις 14 Ιουλίου. 

Αναφορικά με τα πρόστιμα που λαθεμένα έχουν καταλογιστεί σε ιδιοκτήτες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ζήτησε να εντοπιστούν και να διορθωθούν άμεσα. Ενώ στο ίδιο πλαίσιο όσοι έχουν πληρώσει πρόστιμα αλλά εν τω μεταξύ έχουν ασφαλίσει τα οχήματα τους έως την καταληκτική ημερομηνία, τα χρήματα θα τους επιστραφούν.

Όπως μεταφέρεται, ο πρωθυπουργός ζήτησε να εντοπιστούν και να διορθωθούν άμεσα όσες αστοχίες και λάθη έχουν καταλογιστεί σε ιδιοκτήτες οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το πρόστιμο των 250ευρώ.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης πρότεινε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, να υπάρξει μια μικρή παράταση χωρίς το πρόστιμο των 250 ευρώ.

Ειδικότερα, ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως είχε σύσκεψη στο υπουργείο μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη στα ανασφάλιστα οχήματα. Η πρόταση του υπουργείου την οποία παρουσίασε στη σύσκεψη της Τρίτης, ήταν να γίνει επικαιροποίηση της λίστας, με διασταύρωση, ώστε να βρεθούν ποια είναι τα ασφαλισμένα οχήματα.

Υπενθυμίζεται πως οι έντονες αντιδράσεις προέκυψαν έπειτα από την ψήφιση και εφαρμογή της πρόσφατης τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία επιβάλονται πρόστιμα σε εκείνους που έχουν ανασφάλιστα τα οχήματά τους και υπάρχουν στις αντίστοιχες λίστες των αρμόδιων αρχών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΠΟΛ.1078/2017, «Η Δ.ΗΛΕ.Δ. με βάση τα διαθέσιμα και τηρούμενα στη Α.Α.Δ.Ε. ηλεκτρονικά αρχεία και το αρχείο του Κέντρου Πληροφοριών, εντοπίζει με διασταύρωση τα οχήματα που ήταν σε κυκλοφορία την εν λόγω ημερομηνία, παράγει αρχείο τυχόν ανασφάλιστων οχημάτων και δημιουργεί ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 2 της Α.Υ.Ο. με αριθμό ΠΟΛ.1163/2013, όπως ισχύει.»

Στα πρώτα «μπιλετάκια» που έχουν σταλεί σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που το σύστημα τα δείχνει ως ανασφάλιστα δεν έλειψαν τα λάθη. Όπως σημείωναν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, είναι λογικό πως ένα ποσοστό έως 20% του συνόλου των 1.151.000 ειδοποιητηρίων που εκδόθηκαν για ανασφάλιστα οχήματα, ενδεχομένως να ενσωματώνει λάθη.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…