Ανάσα για τους δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Ευχάριστα τα νέα για τους δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους. Σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που ήδη έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, προβλέπει τη διαγραφή των τόκων, ακόμα και εξόφληση, εφόσον έχει καταβληθεί το 60% του ποσού.

NewsRoom 01/12/2017 | 20:19

Το σχέδιο για τα δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) περιλαμβάνει ακόμα διαγραφή κεφαλαίων και τόκων που επαναφέρουν το δάνειο στο αρχικό του ποσό. Επιπλέον επεκτείνεται για όλους τους δικαιούχους ο χρόνος αποπληρωμής κατά 10 έτη και, τέλος, προβλέπονται ακόμα πιο ευνοϊκοί όροι διευθέτησης και αποπληρωμής για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. άνεργοι).

Οι περίπου 35.000 δανειολήπτες των οποίων το συνολικό χρέος είναι έως 6.000 ευρώ, θεωρείται ότι έχουν αποπληρώσει το δάνειό τους.

Διαγράφονται οι τόκοι κεφαλαίου-υπερημερίας για όλους τους δανειολήπτες.

Εφαρμόζεται έκπτωση 15% στο ποσό χορήγησης όλων των δανειοληπτών και επιπρόσθετη έκπτωση 10% για τις ευάλωτες ομάδες (τρίτεκνοι, συνταξιούχοι, περιπτώσεις χηρείας, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμΕΑ, σεισμόπληκτοι, πυρόπληκτοι).

Περίπου 49.000 δανειολήπτες που έχουν ήδη καταβάλει το 60% του ποσού του δανείου τους θεωρείται ότι το έχουν εξοφλήσει.

Πηγή: dikaiologitika.gr