Newsroom

Newsroom

Aνάσα για την Ανατολική Κρήτη – από σήμερα υδροδοτείται από το φράγμα Αποσελέμη

Από σήμερα αρχίζει η υδροδότηση του Ηρακλείου από το φράγμα Αποσελέμη, καθώς το φράγμα έχει φθάσει στα επίπεδα υπερχείλισης, οπότε τεράστιες ποσότητες νερού κινδύνευαν να καταλήξουν στη θάλασσα.

20501

Η τροφοδοσία του Ηρακλείου από το φράγμα έρχεται να δώσει σημαντικές «ανάσες» υδροδότησης σε πολλές περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά και να αντιμετωπίσει τα σημαντικά θέματα του κέντρου της πόλης, που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά ζητήματα αναφορικά με την τροφοδοσία του σε νερό.

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου, Γιώργος Βουρεξάκης, αυτά τα φαινόμενα αναμένεται να εξαλειφθούν και η τροφοδοσία του Δήμου από το φράγμα Αποσελέμη έρχεται σε μια περίοδο που θα λειτουργήσει αρκετά υποβοηθητικά και θα δώσει λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης παράλληλα, οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες της τελευταίας περιόδου είχαν επιδράσει αρνητικά δημιουργώντας συσσωρευμένα προβλήματα και ζημιές σε γεωτρήσεις, που είχαν ως άμεσο αντίκτυπο να παρουσιάζονται θέματα τροφοδοσίας, ειδικότερα στο κέντρο της πόλης.

Το παράδοξο μάλιστα του να υπάρχει υπερπληθώρα νερού, το οποίο όμως ακόμα να μην έχει διοχετευθεί στο δίκτυο του Δήμου Ηρακλείου, είχε ως αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις στο κέντρο, αλλά και νοικοκυριά να μένουν για μέρες χωρίς νερό.

«Οι μεγάλες κακοκαιρίες είχαν προκαλέσει αρκετά σημαντικά προβλήματα σε γεωτρήσεις» αναφέρει ο κ. Βουρεξάκης για να διευκρινίσει πως οι περισσότερες από τις ζημιές έχουν αντιμετωπιστεί.  «Η πρώτη φάση τροφοδοσίας του Δήμου Ηρακλείου από το φράγμα Αποσελέμη, θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική, ενώ έρχεται να λύσει μια σειρά από προβλήματα» προσθέτει ο κ. Βουρεξάκης και τονίζει:

«Η υπηρεσία βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και φροντίζουμε για την αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων προκύπτουν. Εκτιμούμε όμως ότι με την έναρξη της τροφοδοσίας από το φράγμα, δεν θα υπάρχει πλέον σχεδόν κανένα ζήτημα υδροδότησης».

Πηγή: patris.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…