Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με αφορμή την επέτειο του δημοψηφίσματος

Αντιπαράθεση υπήρξε στη Βουλή για το δημοψήφισμα του 2015. Από τη μία, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε πως το «όχι» παραμένει με την έννοια ότι ο λαός θα καλείται να παρέμβει όποτε κρίνεται αναγκαίο, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης έκανε λόγο για κυβερνητική κυβίστηση, που οδήγησε σε ένα οδυνηρό φορολογικά πρόγραμμα.

577d04341dc524a85f8b4ada

«Είμαστε περήφανοι ως κυβέρνηση που ζητήσαμε από τον λαό να παρέμβει σε μία οριακή στιγμή της διαπραγμάτευσης» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια.

«Το όχι παραμένει με την έννοια ότι ο λαός θα καλείται να παρέμβει όποτε κρίνεται αναγκαίο», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Το δημοψήφισμα θα είναι η τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας. Αν οι ελίτ της Ευρώπης επιχειρήσουν να αντικαταστήσουν τη λαϊκή θέληση, τότε τα αδιέξοδα θα είναι μεγάλα».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης είπε ότι «οι Βρετανοί υπέκυψαν σε ανόητους πολιτικούς που αφού πέτυχαν το στόχο τους την κοπάνησαν σαν τα ποντίκια και άφησαν όλους εμάς να διαχειριστούμε τις δικές τους αυταπάτες».

«Στην πατρίδα μας βέβαια δεν είχαμε αυτό», συνέχισε για να προσθέσει: «Αντί για παραίτηση είχαμε κυβίστηση, ένα νέο πρόγραμμα με υπερβολικούς φόρους, αλλά και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο διηνεκές». «Δεν ξέρω ποια είναι το καλύτερο, η παραίτηση ή η κυβίστηση. Ξέρω όμως ότι ο λαϊκισμός παρασύρει τους λαούς σε αυτούς τους επικίνδυνους δρόμους» είπε ο κ. Μανιάτης.

Δήλωσε τέλος ότι αδυνατεί να αντιληφθεί «τους πανηγυρισμούς του πρωθυπουργού από το Πεκίνο για αυτή την ιστορική ήττα για την Ελλάδα».

Reuters: Σκέψεις της Ουκρανίας για πρόσκληση της Ρωσίας σε μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής

oukrania 51

Reuters: Σκέψεις της Ουκρανίας για πρόσκληση της Ρωσίας σε μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής

Η Ουκρανία εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσκλησης της Ρωσίας σε ειρηνευτική σύνοδο κορυφής στην Ελβετία