Newsroom

Newsroom

"Αναπόφευκτο το κούρεμα" εκτιμούν γερμανοί καθηγητές

Το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτο δηλώνει στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο καθηγητής Γιοργκ Ρόχολ, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου…

Το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτο δηλώνει στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο καθηγητής Γιοργκ Ρόχολ, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα παραμένει το μεγαλύτερο δανειακό ρίσκο, καθώς το χρέος της χώρας έχει ξεπεράσει το 170% του ΑΕΠ για το 2013.

Ο κ. Ρόχολ υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει καταγράψει ο ελληνικός προϋπολογισμός μέχρι τον Ιούλιο απέχει μακράν από το να καλύψει και τις πληρωμές των επιτοκίων. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη και αναπόφευκτη μία αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον το ήμισυ των χρεών».

Από την πλευρά του ο Χένινγκ Κλοντ από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου δηλώνει στην ίδια εφημερίδα ότι σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις του, οι δημόσιοι πιστωτές θα ήταν υποχρεωμένοι να παραιτηθούν από το 65% των δανείων τους προς την Ελλάδα. «Υποθέτω ότι μετά τις γερμανικές εκλογές η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μας ανακοινώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο κούρεμα», σημειώνει ο καθηγητής Κλοντ.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…