ΠΚ

Πόλυ Κρημνιώτη

Αναπάντητα ερωτήματα από το Μαξίμου για το ειδυλλιακό δείπνο στο Δεσποτικό

Δεν διαψεύδονται τα όσα ακούστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή για το δείπνο του πρωθυπουργικού ζεύγους με παρέα διασήμων στον από το 2000 κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο.

δεσποτικο

Μπορεί η Ακρόπολη να μη χρειάζεται συστάσεις, όμως το Δεσποτικό, αυτό το μικρό ακατοίκητο νησάκι στα νοτιοδυτικά της Αντιπάρου, στο οποίο δέσποσε το μεγαλύτερο αρχαϊκό ιερό του Απόλλωνα μετά απ’ αυτό της Δήλου, έμελλε να γίνει γνωστό στους πολλούς, κυρίως στους vip κύκλους, μέσω ρεπορτάζ του ΑNT1, που επί τρεις ημέρες δεν διαψεύστηκε, για το περιβόητο δείπνο του πρωθυπουργού και της συζύγου του την Κυριακή το βράδυ με υψηλούς συνδαιτυμόνες. Και στις δύο, ωστόσο, περιπτώσεις, όπως στην Ακρόπολη με την πρόσφατη φωτογράφηση του οίκου Ντιόρ στον Βράχο, έτσι και στο Δεσποτικό, κοινός παρονομαστής είναι η αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας ως φόντο γενικώς.

Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση διακρίνεται μια λεπτή διαφορά. Ενώ για τη φωτογράφιση του Ντιόρ στον Βράχο τηρήθηκαν έστω τα προσχήματα, συνεδρίασε δηλαδή το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και γνωμοδότησε το ομόφωνο “ναι” του, εδώ ουδείς γνωρίζει εάν τηρήθηκαν τα νόμιμα, αυτά δηλαδή που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας.

Από προχθές το πρωί υπάρχει διαρροή από του Μαξίμου για δείπνο του πρωθυπουργού στην Αντίπαρο, ενώ από προχθές έχει προβληθεί στον ΑNT1 και αναπαράγεται από φιλοκυβερνητικά μέσα το κατατοπιστικό ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάγκα στην εκπομπή του με όλες τις λεπτομέρειες, με τη διευκρίνιση ότι το “ειδυλλιακό δείπνο κάτω από τα αστέρια” δόθηκε στο Δεσποτικό, χωρίς να διαψευστεί από πουθενά. Μετά απ’ όλα αυτά απευθύναμε στην υπουργό Πολιτισμού τα δύο εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν για το δείπνο του πρωθυπουργικού ζεύγους με τον Τομ Χανκς και τη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον, τον ιδρυτή έως προχθές της Αmazon Τζεφ Μπέζος και τον Μπάρι Ντίλερ, ιδιοκτήτη της Paramount, με τη σύζυγό του, διάσημη σχεδιάστρια Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ. Ζητήσαμε δηλαδή να μας απαντήσει εάν ενημερώθηκε η διεύθυνση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για το δείπνο σε έναν κηρυγμένο από το 2000 αρχαιολογικό χώρο, και μάλιστα της σπουδαιότητας του Δεσποτικού, και εάν είχε προηγηθεί γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, δεδομένου ότι για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκδήλωσης ή δραστηριότητας σε αρχαιολογικούς χώρους προηγείται άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Βεβαίως η υπουργός Πολιτισμού ουδέποτε απάντησε στα γραπτά ερωτήματά μας. Αντ’ αυτής, έσπευσε να απαντήσει χθες το απόγευμα η Νέα Δημοκρατία, η οποία διαψεύδει ότι το δείπνο παρατέθηκε στο Δεσποτικό. “Το δείπνο έγινε αλλού” υποστηρίζει, αλλά δεν μας λέει πού έγινε. Αντίθετα, κάνει λόγο για επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους και της παρέας του “στην παραλία στο Δεσποτικό” και εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση για “μίρλα και μικρότητα”. Γιατί, όπως υποστηρίζει, “ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του προσκλήθηκαν και δείπνησαν με ανθρώπους που ασκούν σημαντική παγκόσμια επιρροή, οι οποίοι έκαναν διακοπές στα ελληνικά νησιά”, και “το γεγονός αυτό θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται θετικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αφού τα οφέλη για την προβολή της χώρας είναι προφανή”.

Μάλιστα. Το δείπνο όμως πού έγινε; Δεν μας λέει η Ν.Δ.. Και επιπλέον γιατί επί τρεις ημέρες δεν απαντά το Μαξίμου ενώ το θέμα αναπαράγεται από μέσα ενημέρωσης και κάνει τον γύρο του Διαδικτύου; Γιατί επί τρεις ημέρες δεν λένε ότι ο Γιώργος Λιάγκας από τον ΑΝΤ1 διακινεί fake news, όπως κάνουν αμέσως όταν πρόκειται για ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ; Γιατί λοιπόν δεν διαψεύδουν το ρεπορτάζ, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ανάμεσα στις τρεις προτάσεις, δηλαδή να δοθεί το δείπνο στο κότερο EOS του Μπάρι Ντίλερ, στη βίλα του Τομ Χανκς στην Αντίπαρο ή σε ένα ειδυλλιακό μέρος, στο νησάκι Δεσποτικό, επελέγη το τελευταίο. Στο οποίο μάλιστα περίμενε περιπολικό του Λιμενικού με το οποίο αποχώρησε το πρωθυπουργικό ζεύγος την Κυριακή στις 12.30 μ.μ. Γιατί δεν μας λένε πού τραβήχτηκε η φωτογραφία που έχει αναρτήσει η Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, η οποία δείχνει ποτήρια με ποτό; Γιατί οι γνώστες λένε ότι είναι στην παραλία του Δεσποτικού, όπου διακρίνεται το Τσιμιντήρι.

Τα ερωτήματα παραμένουν, είναι αμείλικτα και οι “απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες και πειστικές”, όπως άλλωστε σημειώνει και στην κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου.

Κάθε πολίτης αυτής της χώρας απαιτεί ο πρωθυπουργός της να ειναι πειστικός, να σέβεται το νομικό καθεστώς της. Ο πρωθυπουργός, αλήθεια, τι απαιτεί από τον εαυτό του;

Πηγή: avgi.gr

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

«Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των…

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

fourthiotis 45 0

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε…

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Κρήτη

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Στη Σούδα επιχειρούν συνολικά 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 2 πεζοπόρα