Αναπάντητα ερωτήματα για την περιβόητη Αννίτα Π., την επιστολή της και τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου

Σάλος στα social media από τις πληροφορίες ότι η Αννίτα Π., η οποία εμφανίζεται ως συγγραφέας οργισμένης επιστολής στον πρωθυπουργό, που δημοσιεύθηκε στο site «Τhe President», γνωστό για τις σχέσεις με τον Γιώργο Μουρούτη και το περιβάλλον Σαμαρά, είναι η σύζυγος του δημοσιογράφου, συμβούλου επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

5b5f3de81dc524685c8b45ef

Από το πρωί η συγκεκριμένη επιστολή μέσω της οποίας η συγγραφέας εμφανίζεται σε φορτισμένο ύφος να καθιστά τον Αλέξη Τσίπρα ως υπεύθυνο της καταστροφής, είχε δημιουργήσει θόρυβο, αφού εμφανίζεται μια φίλη της οικογένειας Φύτρου, να χτυπά οργισμένη τον Αλέξη Τσίπρα αλλά να μη υπογράφει.

Διαβάστε σχετικά: «Αννίτα Μουρούτη. Για την αντιγραφή Κώστας Βαξεβάνης»

Η μητέρα πάντως ζήτησε σήμερα από τους δημοσιογράφους να σεβαστούν τη μνήμη των νεκρών της οικογένείας της, απευθύνοντας έκκληση να μην αναδημοσιεύονται κείμενα που μιλούν εξ ονόματός της ή της οικογένειάς της και δεν προέρχονται από την ίδια, ζητώντας παράλληλα και να αποσυρθούν αναρτήσεις που αφορούν την οικογένειά της και δεν έχουν αναρτηθεί με την έγκρισή της.

Λέει συγκεκριμένα, σύμφωνα με το iefimerida:

“Όλες αυτές τις μέρες μας έχει συγκινήσει το πραγματικό ενδιαφέρον συγγενών, φίλων αλλά και απλού κόσμου για το οικογενειακό μας δράμα και τον άδικο χαμό των αγαπημένων μας, Γρηγόρη, Εβίτας και Ανδρέα. 
Από την πρώτη στιγμή, όλοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με ότι και όπως μπορούσαν και όλοι με αγκάλιασαν με πραγματική αγάπη ζητώντας μου να κάνουν ότι θα μπορούσαν για να βοηθήσουν.
Σήμερα, λίγες μέρες μετά, θα ήθελα με τη σειρά μου να ζητήσω και εγώ κάτι. Μια παράκληση σε όλους εσάς τον απλό κόσμο, τους φίλους αλλά και τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα. 
Θα σας παρακαλέσω να μην αναδημοσιεύετε απόψεις, περιγραφές και άλλα κείμενα που δεν προέρχονται από εμένα και μιλούν εξ ονόματός μου ή της οικογένειάς μου. 
Θα ήθελα όπως όλοι σεβαστήκατε την παράκλησή μας για μη δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών ή την τελετή της ταφής των αγαπημένων μας, το ίδιο να κάνετε και στη συνέχεια με οτιδήποτε σχετικό στο οποίο θα θέλατε να αναφερθείτε αναφορικά με τον χαμό της οικογένειάς μου. 
Θα ήθελα να σεβαστείτε αυτή μου την παράκληση και να αποσύρετε πιθανά κείμενα ή αναρτήσεις που μας αφορούν άμεσα ή έμμεσα και δεν έχουν αναρτηθεί με την έγκρισή μου. Για μένα αυτή η σιωπή σας θα είναι αρωγός και ένδειξη συμπαράστασης στο προσωπικό μου δράμα. 

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους.

Βαρβάρα Βουκάκη”

Στο Twitter άρχισε να διακινείται η πληροφορία ότι συγγραφέας της επιστολής είναι η σύζυγος του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου η οποία εκμεταλλεύεται πολιτικά τη γνωριμία της με την αδικοχαμένη οικογένεια. Ερωτηθείς ωστόσο σχετικά, ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου με εριστικό τρόπο απέφυγε να απαντήσει.

Πραγματικό γεγονός είναι ότι η σύζυγος του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου ονομάζεται Αννίτα και διατηρούσε σχέσεις με τα παιδιά της οικογένειας Φύτρου, αφού φοιτούσαν μαζί στο Αρσάκειο. Εάν αληθεύει ότι η επιστολή έχει γραφτεί από την οικογένεια Παπαπαναγιώτου και χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο πολιτικά, πρόκειται για ένα σοβαρό ηθικό θέμα το οποίο στην Αρχαία Ελλάδα θα ονόμαζαν σκύλευση νεκρών.

Αν πραγματικά η επιστολή έχει γραφτεί από την κυρία Παπαπαναγιώτου έπρεπε να υπογραφεί από αυτήν για να μπορεί ο πολίτης να αντιληφθεί αν πρόκειται για συναισθηματικό φορτίο ή για πολιτική εκμετάλλευση από τον σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου σε επικοινωνία που είχε με το Documentonews.gr διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για επιστολή αλλά για προσωπικό μήνυμα της μητέρας που στάλθηκε στην οικογένεια του και για το οποίο έγραψε άρθρο στον Ελεύθερο Τύπο -πατώντας πάνω σε αυτό- με τη συναίνεση της.

Πηγή: documentonews.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…