Newsroom

Newsroom

Ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Μόσχας

Συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι. Ο ηγέτης των ισλαμιστών ανταρτών στο Βόρειο Καύκασο, ο Τσετσένος, Ντόκου Ουμάρωφ, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ανέλαβε…

Συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι.
Ο ηγέτης των ισλαμιστών ανταρτών στο Βόρειο Καύκασο, ο Τσετσένος, Ντόκου Ουμάρωφ, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας Ντομοντέτοβο, στις 24 Ιανουαρίου, που κόστισε τη ζωή σε 36 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 180.
Στο μήνυμά του, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα kavkazcenter.com, ο τσετσένος αντάρτης απειλεί με νέες επιθέσεις. Όπως ανέφερε στο μήνυμα, η επίθεση στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για τα “ρωσικά εγκλήματα στον Καύκασο”. Χαρακτηρίζει δε, την επίθεση “ειδική επιχείρηση” κατά του ρωσικού λαού και του πρωθυπουργού της Βλαντίμιρ Πούτιν.

Επίσης στο βίντεο, όπου είναι ντυμένος με στρατιωτική στολή, καταφέρεται εναντίον των “σιωνιστικών και χριστιανικών καθεστώτων που καθοδηγούνται από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ” και καταπιέζουν τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου.

Ο Ουμάροφ, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο “Μπιν Λάντεν της Ρωσίας”, έχει αναλάβει την ευθύνη στο παρελθόν για άλλες αιματηρές επιθέσεις με στόχο ρώσους πολίτες μέσω της ίδιας ιστοσελίδας.

Ο 46χρονος Ουμάροφ είναι ο ηγέτης της οργάνωσης “Εμιράτο του Καυκάσου” ένα από τα πιο δυνατά κινήματα που έχουν απομείνει στο Βόρειο Καύκασο.

Ο ίδιος είχε αναλάβει την ευθύνη και για τις επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας τον Μάρτιο του 2010 όπου 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ φέρεται υπεύθυνος και για την επίθεση το 2009 εναντίον τρένου με 26 νεκρούς.

Παράλληλα, η ρωσική αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα που φέρονται να είναι μέλη μιας εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης, και θεωρούνται ύποπτα για την προετοιμασία επιθέσεων στη Μπασκιρία, στην περιοχή του Βόλγα, όπως μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα εκπρόσωπο του τοπικού υπουργείου Εσωτερικών.

Οι τέσσερις άνδρες φέρονται να ανήκουν στην τοπική πτέρυγα του Εμιράτου του Καυκάσου.

Οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για την οργάνωση επιθέσεων σε δημόσιους χώρους και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών και δημοσίων λειτουργών.

‘Οπλα, εκρηκτικά και αρκετά εγχειρίδια κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών κατασχέθηκαν κατά στη διάρκεια των ερευνών που διενεργήθηκαν στο σπίτι τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.
http://www.enet.gr

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…