Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο του Τ. Θεοδωρικάκου

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με πέτρες και μπογιές που σημειώθηκε στις 10/9, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, έγινε λίγο μετά τις 16:00 την Παρασκευή, με κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με πέτρες και μπογιές που σημειώθηκε στις 10/9, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, προχώρησε σήμερα οργάνωση που υπογράφει κείμενο στο indymedia   με την υπογραφή ομάδα Α*.

 

Στην αναφορά,  τα μέλη της ομάδας καταφέρονται κατά της κυβέρνησης και της αστυνομίας, με αναφορές στα πρόσφατα επεισόδια στα Εξάρχεια, στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, το μεταναστευτικό, αλλά και στην αιματηρή καταδίωξη του περασμένου Οκτωβρίου στο Πέραμα.

Στο μακροσκελές κείμενο γίνεται αναφορά στις λεπτομέρειες τις επίθεσης, όπου υπογραμμίζεται από τους συντάκτες του ότι αυτή την φορά ήταν οπλισμένοι μόνο με πέτρες, ενώ στην συνέχεια απειλούν ευθέως ότι θα επανέλθουν με νέες επιθέσεις κατά του υπουργού.

 

Μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφέρουν: «Οι συνεχιζόμενες κατασταλτικές επιθέσεις εναντίον εργαζομένων που απεργούν, η μονιμοποίηση αστυνομικού στρατού κατοχής στα πανεπιστήμια και στη γειτονιά των Εξαρχείων, η ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο έσχατο μέσο πάλης των πολιτικών κρατουμένων (όπως είναι η απεργία πείνας), η διαρκής ατιμωρησία ένστολων δολοφόνων και βασανιστών και η επιβράβευσή τους από τα ΜΜΕ (βλέπε δολοφονία Σαμπάνη), φανερώνουν την ακραία όξυνση της κατασταλτικής πολιτικής που εφαρμόζει το σύγχρονο νεοφιλελεύθερο/αστυνομικό Κράτος».

Στη συνέχεια κάνουν αναφορά στον πρόσφατο ξυλοδαρμό γυναίκας πίσω απ’ τις λαμαρίνες στην πλατεία Εξαρχείων λέγοντας: «Το τελευταίο “έργο” της αστυνομικής κτηνωδίας εκτυλίχθηκε την Παρασκευή 9/11 μετά το τέλος της μαζικής διαδήλωσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων. Μια γυναίκα, πηγαίνοντας να πάρει το μηχανάκι της απ’την οδό Τσαμαδού, δέχτηκε απειλές και σεξιστικά σχόλια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που φυλάνε το εργοτάξιο του Μετρό στην πλατεία. Η γυναίκα απάντησε λεκτικά στις συνεχιζόμενες προκλήσεις με αποτέλεσμα να δεχτεί χτυπήματα σε όλο της το σώμα και να κακοποιηθεί πίσω από τις κλειστές λαμαρνίνες του εργοταξίου».

κάνουν αναφορά στον πρόσφατο ξυλοδαρμό γυναίκας πίσω απ’ τις λαμαρίνες στην πλατεία Εξαρχείων λέγοντας: «Το τελευταίο “έργο” της αστυνομικής κτηνωδίας εκτυλίχθηκε την Παρασκευή 9/11 μετά το τέλος της μαζικής διαδήλωσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων. Μια γυναίκα, πηγαίνοντας να πάρει το μηχανάκι της απ’την οδό Τσαμαδού, δέχτηκε απειλές και σεξιστικά σχόλια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που φυλάνε το εργοτάξιο του Μετρό στην πλατεία. Η γυναίκα απάντησε λεκτικά στις συνεχιζόμενες προκλήσεις με αποτέλεσμα να δεχτεί χτυπήματα σε όλο της το σώμα και να κακοποιηθεί πίσω από τις κλειστές λαμαρνίνες του εργοταξίου».

Και προσθέτουν: «Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Τάκης Θεοδωρικάκος αποτελεί τον ηθικό αυτουργό αυτής της επίθεσης, αλλά και συνολικότερα της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας που κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα, τον βασικό εκπρόσωπο του δόγματος μηδενικής ανοχής και του πολέμου που έχουν κηρύξει το Κράτος και οι ακροδεξιοί διαχειριστές του απέναντι στην κοινωνία και τα κινήματα. Γιαυτό το λόγο το βράδυ του Σαββάτου στις 10 Σεπτεμβρίου επιτεθήκαμε στο πολιτικό του γραφείο και στους αστυνομικούς που φρουρούσαν την είσοδο της πολυκατοικίας του (κάτι που “ξέχασαν” να αναφέρουν υπουργός και καθεστωτικά μέσα), σε ένα απ’τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία του τουριστικού κέντρου».

Βγήκαν τα όπλα σε καφενείο της Κρήτης: «Έφαγε» σφαίρα ο ιδιοκτήτης προσπαθώντας να τους σταματήσει

Βγήκαν τα όπλα σε καφενείο της Κρήτης: «Έφαγε» σφαίρα ο ιδιοκτήτης προσπαθώντας να τους σταματήσει

O δράστης έφυγε από το σημείο με τους αστυνομικούς να τον αναζητούν.

Ηρώ Μανέ: «Υπήρξαν παραγωγοί που έδιναν ένα σάντουιτς σε παιδιά για να πάνε για πρόβα» (video)

Ηρώ Μανέ: «Υπήρξαν παραγωγοί που έδιναν ένα σάντουιτς σε παιδιά για να πάνε για πρόβα» (video)

«Δεν έχει περιφρουρηθεί το επάγγελμά μας, δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση», είπε η Υρώ Μανέ.

Γιάννης Μαντζουράνης: Κανένα απόρρητο δεν πρόκειται να γλιτώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Video)

Γιάννης Μαντζουράνης: Κανένα απόρρητο δεν πρόκειται να γλιτώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Video)

Την άκρως επικίνδυνη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη να καλύπτει όλα τα μείζονα θέματα και τις βαρύτατες επιπτώσεις…