Newsroom

Newsroom

Ανάληψη ευθύνης ευθύνη για τις βόμβες στη Eurobank και το υπουργείο Εργασίας

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (Ο.Λ.Α), ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη σε υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα στις 19 Απριλίου 2017, αλλά και την ευθύνη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου 2016, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

592d95e51dc524e4278b47ac

Στο κείμενο της προκήρυξης, που αναρτήθηκε σε αντιεξουσιαστικό site, οι συντάκτες προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις τοποθετήσεις των δύο βομβών κάνοντας μια μακροσκελή οικονομική ανάλυση.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, στα μνημόνια, στις περικοπές συντάξεων και μισθών αλλά και στην «καπιταλιστική κρίση» όπως αναφέρουν που επικρατεί σε όλες τις χώρες.

Η οργάνωση κάνει λόγο για επανάληψη της «μονότονης φάρσας της “διαπραγμάτευσης”» εδώ και αρκετούς μήνες, τονίζοντας ότι «η νέα συμφωνία, όπως και όλα τα μνημόνια που έχουν υπογραφεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στοχεύουν στο ακόμα μεγαλύτερο τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, ώστε να θωρακιστεί η καπιταλιστική ανάκαμψη στις πλάτες του λαού».

Αν και δεν αναφέρουν συγκεκριμένους στόχους ούτε ονόματα εμμέσως φωτογραφίζουν κάποια πρόσωπα που έχουν να κάνουν με οικονομικές αποφάσεις.

Αναλυτικά το κείμενο

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…