Newsroom

Newsroom

Ξεφτίλα! Ζητούν πίσω χρήματα νοσηλίας από την οικογένεια του Ειδικού Φρουρού Στάθη Λαζαρίδη

Η αναλγησία του ελληνικού κράτους απέναντι στους πολίτες του δεν έχει τελειωμό. Όπως έγινε γνωστό ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου…

lazaridis

Η αναλγησία του ελληνικού κράτους απέναντι στους πολίτες του δεν έχει τελειωμό. Όπως έγινε γνωστό ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου ζητάει από την οικογένεια του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη ο οποίος το Νοέμβριο του 2007 τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι στα Ζωνιανά της Κρήτης και μέχρι σήμερα νοσηλεύεται σε κώμα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, να επιστρέψει ποσό περίπου 20.000 ευρώ, το οποίο της είχε χορηγηθεί ως βοήθημα, την περίοδο που ο γιος τους βρισκόταν σε κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ.

Το προκλητικό ραβασάκι του Οργανισμού, ελήφθη από την οικογένεια του Στάθη Λαζαρίδη, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και τους ζητούσε ούτε λίγο ούτε πολύ να επιστρέψουν στο κράτος 14.680 ευρώ επιπλέον των τόκων, δηλαδή συνολικά 19.000. Το συνολικό ποσό που είχε χορηγηθεί από το κράτος για τον Στάθη Λαζαρίδη ήταν 375.000 ευρώ, από τα οποία επεστράφησαν οι 200.000 αφού η νοσηλεία του Ειδικού Φρουρού στο Ισραήλ διήρκησε μόνο τρεις μήνες.


 

Στην οικογένεια του άτυχου αστυνομικού είχε δοθεί ως βοήθημα για το ταξίδι στο Ισράηλ το ποσό των 14.680. Πρόκειται για χρήματα τα οποία το κράτος έδωσε με δική του πρωτοβουλία στην οικογένεια και όχι επειδή η ίδια το αιτήθηκε. Παρά ταύτα, σήμερα, ζητείται από τους γονείς του Στάθη Λαζαρίδη να επιστρέψουν το ποσό, διότι όπως λέει ο πατέρας του, Γιάννης, δεν είχε προσκομίσει αποδείξεις.

“Εμείς δεν ζητήσαμε ούτε μία δραχμή, μόνοι τους μας τα έδωσαν”, λέει με πικρία στο koutipandoras.gr ο Γιάννης Λαζαρίδης και προσθέτει ότι κλήθηκε από την Αστυνομία προκειμένου να δώσει κατάθεση για το που κατέληξε αυτό το ποσό. Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Λαζαρίδης, η οικογένεια έχει υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα για τη νοσηλεία του άτυχου Στάθη και αυτή η κίνηση της Πολιτείας, αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα.

“Καμία ελπίδα για τον Στάθη”

Το δράμα της οικογένειας Λαζαρίδη ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2007 όταν ο Ειδικός Φρουρός Στάθης Λαζαρίδης δέχθηκε σφαίρα από Καλάσνικοφ στο κεφάλι, στη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας στα Ζωνιανά του νομού Ρεθύμνου. Ο Στάθης υποβλήθηκε σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να ανακάμψει. Το ταξίδι στο Ισραήλ δεν στέφθηκε με επιτυχία και ο Ειδικός Φρουρός νοσηλεύεται σήμερα, έξι χρόνια και 62 ημέρες μετά τον τραυματισμό του, σε κωματώδη κατάσταση σε θάλαμο του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου στην Αθήνα. 

Όπως εξηγεί ο πατέρας του στο koutipandoras.gr, “οι γιατροί δεν δίνουν καμία ελπίδα. Βρίσκεται, μας λένε, σε άγρυπνο κώμα. Ο εγκέφαλος του, έχει καταστραφεί, όμως εμείς συνεχίζουμε να ελπίζουμε”. 

Πηγή φωτογραφιών: Έθνος της Κυριακής (στην κεντρική φωτογραφία ο Στάθης Λαζαρίδης με τη σύζυγό του Μαρία)