Newsroom

Newsroom

Αναληθή τα όσα ισχυρίζεται η ΝΔ για τον κ. Δημήτρη Τσίπρα

Με παρέμβασή του ο κ. Ματζουράνης, απάντησε στην «λάσπη» της ΝΔ, σχετικά με το θέμα με της τεχνικής εταιρείας Δίοδος, που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο κ. Δημήτρης Τσίπρας δεν δικάστηκε.

5b4b35171dc524b3178b458b

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει ότι «αντί συγκεκριμένων απαντήσεων, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιχειρούν από χθες να συσκοτίσουν την υπόθεση που αφορά τον αδερφό του πρωθυπουργού πετώντας, κατά την προσφιλή τακτική τους, λάσπη». Όμως σήμερα ο δικηγόρος του κ . Δημήτρη Τσίπρα δίνει την απάντηση στην ΝΔ , και στην προσπάθεια να διαστρεβλώσει την αλήθεια αναφέροντας:

Όπως αναφέρει ο κ Ματζουράνης

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και απόκρουση προφανώς σκοπίμως διαστρεβλώσεων της πραγματικότητας, επισημαίνεται ότι για να επιβληθεί ποινή και να μην εκτιθεί, προϋποτίθεται η κήρυξη της ενοχής του κατηγορούμενου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του κ. Δημητρίου Τσίπρα το δικαστήριο δεν ερεύνησε την ουσία της υπόθεσης. Δεν έλαβε απόφαση επί της ενοχής και συνεπώς δεν επιβλήθηκε καμιά ποινή, η οποία δεν εκτίθηκε χάρη στον νόμο Παρασκεύοπουλου, , ο οποίος ισχύει από το 2016 και αφορά ανεξαιρέτως όλους τους Έλληνες πολίτες και συνεπώς δεν πρόκειται για φωτογραφική διάταξη όπως αναληθώς ισχυρίζεται το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

IΩANNHΣ MANTZOYPANHΣ ΔIKHΓOPOΣ»

H Τράπεζα Πειραιώς «αδειάζει» ΝΔ-Παραπολιτικά

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που αφορά ρύθμιση δανεισμού εταιρείας το έτος 2016, η Τράπεζα Πειραιώς υπενθυμίζει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν της επιτρέπει να σχολιάσει στοιχεία των πιστούχων της.

Η Τράπεζα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ρυθμίζει ετησίως πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικές και προσωπικές οφειλές χρησιμοποιώντας μια πλειάδα λύσεων, εγκεκριμένων σύμφωνα με την τυπολογία της Τράπεζας της Ελλάδος και τις εσωτερικές διαδικασίες της, με όρους υποστηρίξιμους από τους δανειολήπτες, οι οποίες αποσκοπούν στην προσωρινή ή μακροπρόθεσμη βιώσιμη εξυπηρέτηση της οφειλής και την παράλληλη ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, η Τράπεζα δεν υιοθετεί ούτε εφαρμόζει ρυθμίσεις που είναι ή θα μπορούσαν να θεωρηθούν προνομιακές.

Η Τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία εσωτερικής επιθεώρησης προκειμένου να διερευνήσει την πιθανή προέλευση των επικαλούμενων στο δημοσίευμα στοιχείων.

Ιδιαίτερη απορία προκαλεί η «σιγή» της λαλίστατης σε άλλες περιπτώσεις ΤτΕ, που όπως επισημαίνει και η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, οι ρυθμίσεις που εφαρμόζει σε δάνεια της, ελέγχονται και εγκρίνονται από την ΤτΕ που εποπτεύει όλες τις τράπεζες ( μετά τα Μνημόνια) και κυρίως, εξετάζει ώστε όλες οι ρυθμίσεις να είναι σύμφωνες με την τυπολογία της ΤτΕ! 

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.