Αναλαμβάνουμε ειδησεογραφικές κατασκευές, ενημερωτικές μονώσεις, γυψοσανίδες

Απορίας άξιο είναι πως μετά την ανακάλυψη της κρύπτης στις εγκαταστάσεις ΚΕΕΛΠΝΟ, φορτωμένη αποδεικτικά στοιχεία, η καθεστωτική δημοσιογραφία δεν βγήκε να ισχυριστεί ότι κρυφό δωμάτιο το έστησαν σκοτεινοί κυβερνώντες. Είμαστε κοντά σε τέτοιους ισχυρισμούς. Ήδη η απόληξη για τη συγκεκριμένη είδηση είναι στα όρια του «έλα μωρέ…». Kαι μετά σιωπή. Το δικό τους μπάζωμα, η δική τους γυψοσανίδα είναι η σιωπή με την οποία σκεπάζουν την είδηση και την αξία σημαντικών ευρημάτων.

propaganda final

Κι εδώ τίθεται η απορία: η καθεστωτική δημοσιογραφία μισεί περισσότερο την παρούσα κυβέρνηση απ΄ ότι οι προηγούμενοι κυβερνώντες; Κάθε πολιτική είδηση που παρουσιάζουν διαμορφώνεται από υπέρμετρο μίσος κι εχθρότητα, κάθε είδηση που αφανίζουν γίνεται με αποστροφή προς την αλήθεια. Ξεπερνά δηλαδή ο τρόπος τους την εκδούλευση και παροχή υπηρεσιών προς το παλιό πολιτικό σύστημα. Πράττουν λες κι είναι κάτι προσωπικό, σα να έχουν να διαχειριστούν μια απώλεια που αφορά αυτούς και μόνο.

Αυτή η πιάτσα δημοσιογράφων αντιλαμβάνεται την παρούσα κυβέρνηση ως ένα εξωτερικό όριο, το οποίο βιώνει ως ανυπόφορο και καταπιεστικό. Γι΄ αυτό και δεν υπάρχει ενημέρωση, έστω φτιασιδωμένη. Επειδή κι οι ειδήσεις τους έχουν μετατραπεί σε επιθετική αντίδραση. Αισθανόμενοι ότι δεν αξιώνουν κανένα προνόμιο, καμία κυριαρχία, σαν να τους έχουν κλαπεί όλα αυτά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρούν με τρόπο ανεκδιήγητο. Περνούν χάλια κι αυτό βγαίνει στην ενημέρωσή τους.

Σημασία λοιπόν δεν έχει ο εντοπισμός της κρύπτης, αλλά ποιος δημοσίευσε την είδηση. Σημασία δεν έχει τι βρέθηκε εντός της αλλά πόσο χαϊβάνια είναι οι αρμόδιοι που τη βρήκαν 4 χρόνια μετά. Σα να σου λένε «τα μακριά χάμουρα της πληροφόρησης εμείς τα κατέχουμε, άρα θα πάμε την είδηση όπως θέλουμε». Μονάχα που οι ειδήσεις πληθαίνουν κι αυτά τα χάμουρα πόσα να κουμαντάρουν… Όπου να ‘ναι έρχεται το πόρισμα για το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, κι ο Α. Γεωργιάδης με την παρέα του θα χρειαστεί εκ νέου να ανεβεί στα κρεμμύδια για να τσιρίξει.  

Μην τα πολυλογούμε, οι χίτες δημοσιογράφοι γνωρίζουν καλά τόσες δεκαετίες ποιοι έκλεβαν, από που έκλεβαν και ποιος πλήρωσε το μάρμαρο.  Με αυτή τη γνώση, συνειδητά, συντάσσονται στο πλευρό της διαπλοκής και των απατεώνων. Στην εγχώρια δημοσιογραφία άλλοι μιλούν γι΄ αυτά που ξέρουν, άλλοι σιωπούν για όσα ξέρουν.  Η ελληνική ιστορία είχε πάντα τους Εφιάλτες της.  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…