Αναλαμβάνετε την ευθύνη για ό,τι πάθει ο Ιάσονας, κ. Οικονόμου;

Πλέον ο Αποστολόπουλος είναι ασφαλέστερος στη θάλασσα, απ' ό,τι σε ελληνικό έδαφος. Για αυτή την εξέλιξη την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

272250973 10166123884690385 1395233942512262857 n

Η κυβέρνηση χθες έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ. Η κυβέρνηση επισήμως αποκάλεσε προδότη έναν πολίτη της χώρας.

Ξέρουμε καλά ότι η ανθρωπιστική δράση του Ιάσονα Αποστολόπουλου τους ενοχλεί εδώ και πολύ καιρό. Όσο φώναζε «μόνος του» για τις απαράδεκτες μεθόδους επαναπροωθήσεων που χρησιμοποιεί το ελληνικό κράτος ο Ιάσονας θεωρούνταν ακίνδυνος. Όταν όμως το μήνυμά του άρχισε να γίνεται έγκυρο ρεπορτάζ από τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όταν στη δημοσιότητα άρχισαν να έρχονται βίντεο και εικόνες από τις απάνθρωπες μεθόδους επαναπροωθήσεων, και όταν οι σοκαριστικές καταγγελίες προσφύγων και μεταναστών άρχισαν να φτάνουν σωρηδόν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι η αλήθεια του Ιάσονα Αποστολόπουλου ήταν επικίνδυνη για την ίδια. Επικίνδυνη γιατί αποκάλυπτε τη δράση της. Επικίνδυνη γιατί υποχρέωνε τον πρωθυπουργό να ξεφτιλίζεται παγκοσμίως βάζοντας τις φωνές -ως άλλος Ντόναλντ Τραμπ- σε ξένους δημοσιογράφους μέσα στο Μαξίμου.

Ο Αποστολόπουλος λοιδορήθηκε από την κυβερνητική παράταξη και τα διαδικτυακά τρολ της. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος απέδειξε την πολιτειακή εξάρτηση από τον κυβερνητικό μικροκομματισμό όταν εμπόδισε τη βράβευση του έλληνα διασώστη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ωστόσο, η προοπτική των εκλογών και η όξυνση των ελληνοτουρκικών ανταγωνισμών φαίνεται πως κάνει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μπαίνει σε όλο και πιο επικίνδυνες ατραπούς προκειμένου να μαντρώσει το ακροδεξιό του ακροατήριο.

Δεν υπάρχει άλλωστε άλλη εξήγηση για το γεγονός ότι για πρώτη φορά ένα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος όπως είναι ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος εξορισμού εκπροσωπεί το σύνολο της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού να τολμά να χαρακτηρίσει με όρους και λεκτικά σχήματα ξεχασμένα στο παρελθόν, έναν έλληνα πολίτη.

Οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού «δέχονται πισώπλατη επίθεση από ομοεθνείς τους στο Ευρωκοινοβούλιο» την ώρα που «καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στη θάλασσα, για να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και να καταπολεμήσουν κάθε παράνομη πράξη». 

Αυτό είπε στην κατάπτυστη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Αποστολόπουλο που συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

«Πισώπλατη επίθεση ομοεθνούς» στους Λιμενικούς μας, λοιπόν. Άρα -λέω εγώ- ΠΡΟΔΟΤΗΣ. ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΗΣ. ΕΦΙΑΛΤΗΣ.

Πάντως, για την ιστορία, την τελευταία φορά που κάποια ελληνική «κυβέρνηση» αποκάλεσε επισήμως «προδότες» ορισμένους πολίτες της, ήταν ακόμη «έξι μηνών εξόριστος» ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης. Απλά το λέω, για να μην ξεχνιόμαστε… 

Αυτό που δεν μας είπε ο κ. Οικονόμου είναι αν αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα στον Ιάσονα Αποστολόπουλο. Από τη στιγμή της δήλωσης του Γιάννη Οικονόμου, ο διαδικτυακός οχετός που έχει μαζέψει η ΝΔ για να υποστηρίζει την κυβέρνηση, έχει ξεσαλώσει, ευχόμενος κρεμάλες, θανάτους, βιασμούς, και ξύλο τόσο στον ίδιο τον Αποστολόπουλο, αλλά και σε όποιον τολμά να δηλώσει τη συμπαράστασή του σε έναν άνθρωπο που έχει αφιερωθεί στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής. 

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε ενδεικτικά κάποιες από τις απειλές και τις στοχοποιήσεις που έχει λάβει ο Ιάσονας, αλλά και κάθε πολίτης που στέκεται στο πλευρό του, όμως δεν σκοπεύουμε να λερώσουμε αυτόν τον χώρο με τις χυδαιότητες του διαδικτυακού όχλου που εξαπέλυσε η κυβέρνηση.

Το βασικό θέμα είναι ότι πλέον ο Αποστολόπουλος, με τη βούλα της κυβέρνησης θα κυκλοφορεί φέροντας επισήμως τον χαρακτηρισμό του «εθνικού προδότη» που «επιτίθεται πισώπλατα σε όσους προστατεύουν τα σύνορα». Πλέον, δηλαδή, ο Αποστολόπουλος είναι ασφαλέστερος στη θάλασσα, απ’ ό,τι σε ελληνικό έδαφος. Για αυτή την εξέλιξη την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο Γιάννης Οικονόμου. 

Το ερώτημα είναι το εξής: Αναλαμβάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση Μητσοτάκη την ευθύνη για ό,τι τυχόν συμβεί στον Ιάσονα Αποστολόπουλο από κάποιον που παίρνει τοις μετρητοίς τα όσα λένε με τέτοια ελαφρότητα;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού…

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…