Newsroom

Newsroom

Αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό ο Όσκαρ Γκαρσία

Μια ανάσα από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Όσκαρ Γκαρσία, αντικαθιστώντας άμεσα τον Τακη Λεμονή.

5a4a29ed1dc5249e6a8b45c8

Όπως φάνηκε λοιπόν, η είδηση που «έσκασε» από την Ισπανία το μεσημέρι, όχι μόνο γκάφα των δύο καταλανικών εφημερίδων δεν ήταν (σ.σ. δηλαδή να μπερδέψουν τη… Νότιγχαμ Φόρεστ με τον Ολυμπιακό) αλλά οι Καταλανοί είχαν προφανώς το θέμα «εκ των έσω».

Η πραγματικότητα είναι ότι οι επαφές μεταξύ του Γκαρσία και του Ολυμπιακού είναι τόσο προχωρημένες που φαίνεται να απομένουν λεπτομέρειες για να γίνει ο 78ος διαφορετικός προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας. Για την ακρίβεια, το θέμα αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα -μέσα στις επόμενες μέρες- κι έτσι ο Ισπανός να κοουτσάρει τους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο ματς του 2018, στην Λάρισα (7/1).

Τι χρεώθηκε στον Λεμονή

Ως προς τον Τάκη Λεμονή τώρα, η διοίκηση του Ολυμπιακού του αναγνωρίζει ότι βοήθησε την ομάδα αν επιστρέψει σε τροχιά πρωταθλητισμού φέτος και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, ωστόσο παράλληλα του χρεώνει και δύο σημαντικά «φάουλ».

Πρώτον, ότι «έχασε» πλήρως τα αποδυτήρια, με επαναλαμβανόμενα κρούσματα πειθαρχίας και με αρκετούς «ερυθρόλευκους» γενικά να… επιλέγουν κατά το δοκούν πότε θα παίξουν ή θα προπονηθούν. Δεύτερον, το ότι δεν αξιοποίησε το υλικό που έχει στα χέρια του. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εξακολουθούν να πιστεύουν ότι έχουν με διαφορά το καλύτερο ρόστερ από τους υπόλοιπους και ότι ο 57χρονος τεχνικός δεν έχει καταφέρει να το διαχειριστεί κατάλληλα στο διάστημα που κάθισε στον πάγκο της ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός που έχει δείξει ότι δεν διστάζει να πάρει ξαφνικές και άμεσες αποφάσεις ώστε να πετύχει τους στόχους του, πλέον φαίνεται πως πάει ξανά σε μια λογική ξένου τεχνικού, με φιλοσοφία «γνωστή» για τον ίδιο τον σύλλογο, αφού οι Ισπανοί έχουν κάνει… απόβαση εδώ και χρόνια στο Λιμάνι.

Το πρώτο και μεγάλο ερώτημα για τον Όσκαρ Γκαρσία βέβαια είναι το πόσο σύντομα θα καταφέρει να ενταχθεί στη λογική της νέας του ομάδας και πόσο γρήγορα θα μάθει τα… κατατόπια, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πλέον μπαίνει το 2018 παίζοντας κάθε παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού για τον τίτλο…

«Παιδί» της Μπαρτσελόνα και του Κρόιφ

Ο Όσκαρ Γκαρσία είναι ένας νέος (στα 44 του), φιλόδοξος και ανερχόμενος Ισπανός τεχνικός, ωστόσο στην «καμπούρα» του κουβαλάει ήδη 8 γεμάτα χρόνια καριέρας στους πάγκους. Ένα γνήσιο τέκνο της Καταλονίας (σ.σ. γεννηθείς στο Σαμπαντέλ) και ποδοσφαιρικό «παιδί» της Μπαρτσελόνα, αφού από στις ακαδημίες των «μπλαουγκράνα» έκανε τα πρώτα του βήματα. Έπαιξε μπάλα στη Β’ ομάδα της «Μπάρτσα» για τρία χρόνια, ενώ αποτέλεσε μέλος της πρώτης ομάδας από το 1993 ως το 1999 μαθαίνοντας τα… μυστικά του σπορ από τον μεγάλο Γιόχαν Κρόιφ και μετέπειτα από τον Λούις Φαν Χάαλ.

Έπαιξε επίσης μπάλα στη Βαλένθια και την Εσπανιόλ, ενώ η πρώτη του προπονητική δουλειά ήρθε το 2009, τέσσερα χρόνια αφότου κρέμασε τα παπούτσια του, ως βοηθός προπονητή του Γιόχαν Κρόιφ στον πάγκο της Εθνικής Καταλονίας! Από το 2010 ως το 2012 εργάστηκε στις θρυλικές ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ενώ τη σεζόν 2012-13 ανέλαβε την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ως πρώτος πλέον προπονητής, οδηγώντας την στην κατάκτηση του τίτλου. Το ’14 δούλεψε στην αγγλική Μπράιτον, πριν επιστρέψει για λίγο στη Μακάμπι (σ.σ. έφυγε λόγω της πολιτικής κατάστασης στο Ισραήλ) και ξαναφύγει για την Αγγλία και τη Γουότφορντ.

Στις 28 Δεκεμβρίου του 2015 μετακόμισε στην Αυστρία για να αναλάβει τη Σάλτσμπουργκ, με την οποία κατέκτησε δύο σερί νταμπλ! Το καλοκαίρι του ’17 πλέον αποδέχθηκε την πρόταση της Σεντ Ετιέν για διετές συμβόλαιο, όμως τον περασμένο Νοέμβρη μετά από μια εντός έδρας ήττα 5-0 από τη Λιόν, έλυσε τη συνεργασία του κοινή συναινέσει με τους «στεφανουά», οι οποίοι τώρα βρίσκονται μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, στη 16η θέση.

ΠΗΓΗ: SDNA.GR

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…