Newsroom

Newsroom

Ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου: Δίωξη στην Παπαδάκου για εκπομπή που δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία

Τι λέει ο δικηγόρος της δημοσιογράφου

papadakou

Δεν έχουν τέλος τα όσα πρωτοφανή εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας για την δήθεν σκευωρία της Novartis από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. Μετά την άσκηση δίωξης κατά του Κώστα Βαξεβάνη για την δημοσίευση της υποτιθέμενης «αβάσιμης» αναφοράς της ανακρίτριας Ηλιάνας Ζαμανίκα για την εισαγγελέα Ελένη Ράικου, δίχως να υπάρχει η αναφορά στη δικογραφία, η ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου επανέλαβε το ίδιο και με τη δίωξη της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος της δημοσιογράφου, Ιπποκράτης Μυλωνάς, η ανακρίτρια Αλεβζιοπούλου άσκησε δίωξη στην Γιάννα Παπαδάκου για το περιεχόμενο της τηλεοπτικής εκπομπής “Check point” του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA TV» στις 29-11-2015, δίχως να υπάρχει στη δικογραφία η εκπομπή. Μάλιστα ακόμη πιο εντυπωσιακό αν όχι τραγελαφικό είναι αυτό που έγινε στη συνέχεια. Η ανακρίτρια ζήτησε να της χορηγηθεί η επίμαχη εκπομπή, όπως και έγινε. Στη συνέχεια ενημέρωσε το συνήγορο της κυρίας Παπαδάκου προκειμένου να λάβει το αιτηθέν «αντίγραφο» της εκπομπής. Ωστόσο αντί για την επίμαχη εκπομπή έκπληκτος ο Ιπόκράτης Μυλωνάς διαπίστωσε ότι επρόκειτο για άλλη εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του δικηγόρου Ιπποκράτη Μυλωνά:

  1. Στην κύρια ανάκριση για την υπόθεση «Παπαγγελόπουλου –Novartis», η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, την οποία υπερασπίζομαι, μάταια ζητά επί έξι μήνες τις δικογραφίες που αφορούν τους πολιτικούς Αδωνι Γεωργιάδη και Δημήτριο Αβραμόπουλο, ενώ επιδιώκει να λάβει μέρος της δικογραφίας για τη λίστα Λαγκάρντ, όπως είναι η κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή στο Ισραήλ το 2013 και η κατάθεση της ίδιας στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής το ίδιο έτος. Όμως τώρα έχει έρθει η κατάλληλη δικονομική ώρα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.
  2. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών όλων των κατηγορουμένων στην Ανακρίτρια – Αρεοπαγίτη κ. Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, βρισκόμαστε σε εκείνο το στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας, κατά το οποίο ασκείται το δικαίωμα αίτησης διεξαγωγής αποδείξεων κατ’ άρθρο 102 ΚΠΔ προς αντίκρουση της κατηγορίας.

Με άλλα λόγια, ο κατηγορούμενος μπορεί να ζητήσει από την κ. Ανακρίτρια να προβεί σε συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις συλλογής σημαντικών αποδεικτικών στοιχείων, όπως είναι η αναζήτηση εγγράφων και η εξέταση μαρτύρων, που είναι αναγκαία για την εξακρίβωση της αλήθειας.

  1. Αυτό ακριβώς το δικαίωμα άσκησα στις 17-5-2022 για λογαριασμό της κ. Παπαδάκου, καταθέτοντας σχετική Αίτηση στην κ. Ανακρίτρια.
  2. Αξίζει να τονιστεί ότι τυχόν απόρριψη αυτής της Αίτησης από την κ. Ανακρίτρια υποχρεωτικά προϋποθέτει σχετική εισαγγελική πρόταση και σύνταξη αιτιολογημένης ανακριτικής διάταξης κατ’ άρθρο 274 εδ. 3 ΚΠΔ.
  3. Αντικείμενο της ανωτέρω Αίτησης είναι (συνοπτικά) η εξέταση τεσσάρων μαρτύρων υπεράσπισης, τους οποίους είχε προτείνει ήδη ο αείμνηστος Δημήτριος Τσοβόλας, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εξεταστεί, και η επισύναψη στην παρούσα δικογραφία των καταθέσεων της Γιάννας Παπαδάκου και του Σάμπυ Μιωνή, που αυτοί έδωσαν στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ το έτος 2013.

Επίσης ζήτησα να επισυναφθούν στην παρούσα δικογραφία οι έξι δικογραφίες, που καταγράφο-νται λεπτομερώς στο κατηγορητήριο σε βάρος της κ. Παπαδάκου, καθώς και όλες οι δικογραφίες για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία υποτίθεται ότι θέλησε να βλάψει η κ. Παπαδάκου.  Αξίζει να τονιστεί το παράδοξο ότι το κατηγορητήριο αναφέρει όλες αυτές τις δικογραφίες ως στοιχεία σε βάρος της κ. Παπαδάκου, χωρίς αυτές να υπάρχουν στην παρούσα δικογραφία!…

  1. Ως γνωστόν με την υπόθεσηNovartisκαι την ενοχή ή μη των αναφερθέντων πολιτικών προσώπων συνδέεται ευθέως η αξιοπιστία ή μη του σημαντικού μάρτυρα Νικόλαου Μανιαδάκη, ο οποίος έδωσε νέα κατάθεση στις 11-5-2022. Σε αυτή την κατάθεση ο Μανιαδάκης αποκάλυψε ότι (εκτός από τη γνωστή δίωξη για παθητική δωροδοκία) διώκεται και για έτερη πράξη, αυτή της συμμετοχής σε δωροδοκία πολιτικού προσώπου, και δήλωσε ότι έχει απολογηθεί.

Επειδή πρόκειται για ένα νέο, πολύ σημαντικό δεδομένο, με την αναφερθείσα Αίτηση ζήτησα να επισυναφθεί στην παρούσα δικογραφία η σε βάρος του Μανιαδάκη νέα ποινική δικογραφία.

  1. Στο προηγούμενο, από 28-3-2022, «Δελτίο Τύπου» είχα αναφέρει ότι «δυστυχώς η κ. Ανακρίτρια αποδίδει κατηγορία στην κ. Παπαδάκου για το περιεχόμενο της τηλεοπτικής εκπομπής “checkpoint” του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHATV» στις 29-11-2015, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ αυτή η εκπομπή!!….»

Ακολούθως η κ. Ανακρίτρια ζήτησε στις 28-3-2022 από την «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ» να της αποστείλει αντίγραφο της ανωτέρω εκπομπής σε ψηφιακή μορφή εικόνας και ήχου.

Η συνέχεια παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

Η κ. Ανακρίτρια με ενημέρωσε (δια της γραμματέως της) ότι η ανωτέρω εταιρεία απέστειλε αντίγραφο της επίδικης εκπομπής σε ψηφιακή μορφή και ζήτησε να προσκομίσουμε δικό μας στικάκι USB, για να λάβουμε το αιτηθέν αντίγραφο της εκπομπής, το οποίο μου χορηγήθηκε στις 12-5-2022. Ωστόσο την επόμενη ημέρα διαπίστωσα ότι το στικάκι USB περιείχε ΑΛΛΗ εκπομπή και όχι την αιτηθείσα!! Προφανώς η κ. Ανακρίτρια δεν είχε τον χρόνο να δει αυτήν την εκπομπή, για την οποία έχει απαγγείλει κατηγορία στην κ. Παπαδάκου….

Τελικά χθες (19-5-2022) ενημερώθηκα ότι έφθασε στο γραφείο της κ. Ανακρίτριας το αντίγραφο της επίμαχης εκπομπής της 29-11-2005.

Προσθέτω ότι ήδη στην από 17-5-2022 Αίτησή μου ζήτησα να διορισθεί επίσημος πραγματογνώμονας, προκειμένου αυτός να προβεί σε απομαγνητοφώνηση της ανωτέρω, από 29-11-2005, τηλεοπτικής εκπομπής  “check point”.

  1. Δεν θα αναφερθώ ακόμη στο περιεχόμενο των -ασαφών και αόριστων- κατηγοριών σε βάρος της κ. Παπαδάκου, επειδή το αρμόδιο Δικαστικό  Συμβούλιο, στο οποίο έχω προσφύγει στις 14-3-2022 ζητώντας την κήρυξη της ακυρότητας του κατηγορητηρίου, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΩΣΕΙ ΒΟΥΛΕΥΜΑ!!…. Τόσο δύσκολη είναι η αντίκρουση των επιχειρημάτων μου; 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…