Newsroom

Newsroom

Ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για το Big Brother – Διακόπτει προσωρινά το live streaming

Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις, ο ΣΚΑΪ επιχειρεί να αποδώσει τις ευθύνες για το χυδαίο σχόλιο του πρώην παίκτη του Big Brother που προτρέπει σε βιασμό, σε «ανθρώπινο λάθος», «δείχνοντας» ως υπεύθυνο εργαζόμενο στον σταθμό.

skai

Ένα εικοσιτετράωρο μετά το σάλο, ο ΣΚΑΪ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το απαράδεκτο σχόλιο πρώην -πλέον – παίκτη του Big Brother που προωθεί τον βιασμό.

Ο ΣΚΑΪ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, αποδίδει τις ευθύνες για την αναπαραγωγή του κατάπτυστου σχολίου σε «ανθρώπινο λάθος εργαζόμενου» και ανακοινώνει ότι αποφασίστηκε η  «προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού», χωρίς να υπεισέρχεται στην ανακοίνωσή του καθόλου στο περιεχόμενο του σχολίου, και συγκεκριμένα την προτροπή σε βιασμό, παρά μόνο γενικολογώντας σχετικά με «στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων».

Τέλος, το κανάλι του Φαλήρου, αναφέρει πως στον Όμιλο παλεύουν ενάντια σε σεξισιτκά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις «απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά». Αυτό φαντάζει αρκετό.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ:

«Ο Όμιλος ΣΚΑΙ με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων. 

Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρινίζεται ότι όσα έλαβαν χώρα στη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (livestreaming) του Big Brother, και όχι την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης καθημερινού επεισοδίου, αφορούν σε σχόλιο ενός παίκτη, ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από την παραγωγή, καθώς με τα λεγόμενά του, όχι μόνο παραβίασε κατάφωρα τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά προκάλεσε την αποστροφή και την καταδίκη σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται  για ένα φαινόμενο που δεν ανεχόμαστε, καθώς αντιτίθεται σε όλα όσα πρεσβεύει ο Όμιλος μας.

Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί. 

Ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να προβούμε στην προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας, που τη διέπουν. 

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, την τήρηση των οποίων εποπτεύει και ελέγχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και οι οποίοι αφορούν στην τηλεοπτική μετάδοση των επεισοδίων του παιχνιδιού, γίνονται απόλυτα σεβαστοί και θα συνεχίσουν να τηρούνται με αυστηρότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. 

Το σύνολο του προσωπικού του Ομίλου μας, η διοίκηση και η κοινωνική του δράση σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν και θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν έμπρακτα την απαρασάλευτη υπεράσπιση αξιών, όπως η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η ανθρωπιά. Στον Όμιλό μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις. Το αποδεικνύουμε άλλωστε έμπρακτα, απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά.»

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…