Ανακοίνωση-μνημείο των Ταλιμπάν για Ουκρανία: Καλούν σε αυτοσυγκράτηση και… αποχή από τη βία

Απίστευτο κι όμως έγινε... την έκδηλη ανησυχία τους εκφράζουν οι  Ταλιμπάν για την Ουκρανική κρίση  καλώντας τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές να «διευθετήσουν με ειρηνικά μέσα την μεταξύ τους κρίση» ξεχνώντας με ποιο τρόπο ανήλθαν οι ίδιοι στην εξουσία στη χώρα τους πριν από μερικούς μήνες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι οι Ταλιμπάν παρακολουθούν στενά την κατάσταση Ρωσίας-Ουκρανίας και ότι ανησυχούν για τους αμάχους.

Οι Ταλιμπάν, όπως αναφέρουν, ανησυχούν ιδιαίτερα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και προσφέρονται διεξαγωγή «συνομιλιών», προτρέποντας και τα δύο μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα περισσότερων απωλειών αμάχων. 

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν κάλεσε Ρωσία και Ουκρανία να δώσουν προσοχή στη διαφύλαξη της ζωής των Αφγανών φοιτητών και μεταναστών

Η ανακοίνωση των Ταλιμπάν  αποτελεί έκπληξη, καθώς χιλιάδες Αφγανοί άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις περισσότεροι από 1.000 άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 2.000 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των Ταλιμπάν για την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν το 2021

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής, που σίγουρα θα γίνει viral:

«Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση στην Ουκρανία και εκφράζει την ανησυχία του για την πραγματική πιθανότητα απώλειας αμάχων. Το Ισλαμικό Εμιράτο καλεί και τις δύο πλευρές σε αυτοσυγκράτηση. Όλες οι πλευρές πρέπει να απέχουν από θέσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη βία. Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, με συνέπεια προς την εξωτερική πολιτικής της ουδετερότητας, καλεί και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης να λύσουν την κρίση με διάλογο και ειρηνικά μέσα. Το Ισλαμικό Εμιράτο καλεί επίσης τις πλευρές της σύγκρουσης να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στην προστασία των ζωών των Αφγανών φοιτητών και μεταναστών που ζουν στην Ουκρανία»

ΗΠΑ: Νέες διαδηλώσεις μετά τη δημοσίευση του βίντεο δολοφονίας-λιντσαρίσματος του Τάιρι Νίκολς

ΗΠΑ: Νέες διαδηλώσεις μετά τη δημοσίευση του βίντεο δολοφονίας-λιντσαρίσματος του Τάιρι Νίκολς

Διαδηλωτές σε όλες τις ΗΠΑ προχωρούν σε νέες πορείες και συγκεντρώσεις το Σάββατο, μία ημέρα…

Νυρεμβέργη: Μαθητές φόρεσαν φανέλες ελληνικών ομάδων στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

Νυρεμβέργη: Μαθητές φόρεσαν φανέλες ελληνικών ομάδων στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

Σε μια σπουδαία πρωτοβουλία συμμετείχαν οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου της Νυρεμβέργης και εκπαιδευτικοί…

Επιμένει η ΕΛΑΣ για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής: Έχουν δικαίωμα να συγκεντρωθούν

Επιμένει η ΕΛΑΣ για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής: Έχουν δικαίωμα να συγκεντρωθούν

Θύελλα αντιδράσεων για την απόφαση της αστυνομίας που φαίνεται, πως επιλεκτικά και μετά από καιρό,…