Ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη για βασανισμό Γεωργιανού πολίτη: «Τον εξέτασε γιατρός και τον βρήκε καλά στην υγεία του»

Γνωμάτευση γιατρού κατά τη διάρκεια της κράτησής του Γεωργιανού επικαλείται σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα

Με μεγάλη καθυστέρηση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε στις καταγγελίες Γεωργιανού πολίτη, ο οποίος κατήγγειλε επώνυμα σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του ότι βασανίστηκε για να ομολογήσει ότι αυτός δολοφόνησε την Καρολάιν Κράουτς.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο κρατούμενος «κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, ζήτησε και εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σχετικά με καταγγελία αλλοδαπού κρατουμένου, που αναπαράγεται σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης, ανακοινώνεται ότι:

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να προσπαθεί να εξέλθει από τη χώρα μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κήπων. Διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχαν προκύψει στοιχεία για συμμετοχή του σε υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην οικία τους στο Πικέρμι.

Για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης (σχετ. το από 18-05-2021 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής).

Ο συλληφθείς εξετάστηκε και από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση των Γλυκών Νερών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, ζήτησε και εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο».