Ανακοινώσεις Πλεύρη στις 11 για τον κορονοϊό και το Πάσχα

Προς αναστολή ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού από την 1η Μαΐου και τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο

NewsRoom 13/04/2022 | 10:18

Ανακοινώσεις για το τι θα ισχύσει το Πάσχα αλλά και μετά το Πάσχα, σε σχέση με τον κορονοϊό, αναμένεται να κάνει στις 11 το πρωί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όπως έγινε γνωστό.

Παράλληλα, σήμερα συνεδριάζει και η επιτροπή των ειδικών, η οποία αναμένεται να βάλει στον «πάγο» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ακολουθώντας τις κυβερνητικές επιταγές, παρά το γεγονός πως ο λεγόμενος «σκληρός δείκτης» που αφορά τους θανάτους παραμένει ιδιαίτερα υψηλός και δεν υποχωρεί, αφού μόνο τον Απρίλιο οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 750 μέχρι στιγμής. Το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει αναστολή ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού από την 1η Μαΐου και τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο, όσο δηλαδή διαρκεί η τουριστική περίοδος, και από Σεπτέμβριο το μέτρο θα επανεξεταστεί.

Όσον αφορά στις μάσκες, αυτές αναμένεται να διατηρηθούν στους εσωτερικούς χώρους των εμπορικών καταστημάτων, αλλά και στην εστίαση. Επίσης θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και στα σούπερ μάρκετ.