Ανακοίνωσε τα νέα μέτρα ο Πλεύρης: Όλες οι αλλαγές σε εστίαση, διασκέδαση, γήπεδα, εργασία

Πλεύρης: «Θα κοπεί και η μουσική αν δεν τηρηθούν όλα τα μέτρα στην εστίαση»

5417097

Στοχευμένα κυρίως προς την εστίαση τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Η εφαρμογή των μέτρων θα ξεκινήσει μετά την Πρωτοχρονιά με τα μέχρι τώρα δεδομένα και συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 16 Ιανουαρίου, οπότε και θα επανεξεταστούν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης έχουν ως εξής: 

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας, ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη με σύσταση την υψηλής προστασίας, τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα μέσα μεταφοράς, αλλά και για το προσωπικό εστίασης. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

-Ωράριο στην εστίαση μέχρι τις 12, τραπέζια με μετρικές αποστάσεις έως 6 άτομα, απαγορεύεται για ορθίους. Η μουσική δε διακόπτεται για την ώρα, αλλά θα απαγορευτεί σε περίπτωση μη εφαρμογής των άλλων μέτρων.

-Οι αθλητικοί χώροι και τα γήπεδα θα λειτουργούν με 10% πληρότητα με ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών

-Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

-Τηλεργασία στο έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με κυλιόμενο ωράριο.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.