Newsroom

Newsroom

Ανακάλυψη για τη μυική ενδυνάμωση

Τον τρόπο που τα μυϊκά κύτταρα «μεταφράζουν» σε έξτρα όγκο την άρση βαρών και τις άλλες ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης μελέτησαν…

Τον τρόπο που τα μυϊκά κύτταρα «μεταφράζουν» σε έξτρα όγκο την άρση βαρών και τις άλλες ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης μελέτησαν ερευνητές στην Γαλλία με επικεφαλής μία Ελληνίδα και τα αποτελέσματα βοηθούν στο να γίνει πιο εφικτή η καταπολέμηση της μυϊκής ατροφίας που σχετίζεται με την προχωρημένη ηλικία και τις ασθένειες.

Η Αθανασία Σωτηροπούλου του ιατρικού ερευνητικού ινστιτούτου INSERM και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, καθώς και του πανεπιστημίου «Ντεκάρτ» του Παρισιού, μαζί με την ομάδα της έριξαν φως στο πως οι μυς διογκώνονται καθώς εκγυμνάζονται.

Το μυστικό πρωτίστως βρίσκεται σε ένα χημικό παράγοντα, την ουσία SrF, η οποία που παράγεται από τα κύτταρα των μυών κατά τη διάρκεια της άσκησης. Στην συνέχεια στέλνονται σήματα στα μυϊκά κύτταρα να παράγουν περισσότερες μυϊκές ίνες, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο πρόσθετο βάρος και να καταβάλουν την αναγκαία επιπλέον δύναμη. Όπως εξηγεί η ίδια: «Το σήμα από τη μυϊκή ίνα ελέγχει τη συμπεριφορά των βλαστικών κυττάρων και τη μεγέθυνση των μυών». Η καθηγήτρια τόνισε μάλιστα πως οι θεραπείες που αποσκοπούν στη μυϊκή ενδυνάμωση θα πρέπει να στοχεύσουν σε αυτό το πολύπλοκο δίκτυο χημικών ουσιών που σχετίζονται με την ουσία SrF και επειδή δεν είναι εύκολο να βρεθεί μια ιδανική ποσότητα του SrF στον οργανισμό, θα είναι προτιμότερο η φαρμακευτική έρευνα να εστιάσει τις προσπάθειές της σε ουσίες που εξαρτώνται από το SrF, όπως στις ιντερλευκίνες και στις προσταγλανδίνες.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…