Newsroom

Pandora Newsroom

Ανακαλούνται οι άδειες εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς – Πυκνώνουν τα δρομολόγια

«Oι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μάς προβληματίζουν όλους και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα»

2218235

Σε ανάκληση των αδειών των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε αύξηση των δρομολογίων μετά τα φαινόμενα συνωστισμού προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, από χθες το βράδυ ξεκίνησε η ανάκληση αδειών του προσωπικού σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, και θα πυκνώσουν τα δρομολόγια σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, «οι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μάς προβληματίζουν όλους και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα». Ο υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις.

Αναλυτικά τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:

– Από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.

– Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

– Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.

Πάντως, όπως αναφέρει το υπουργείο, παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες, πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών, είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

«Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλουν και το επιβατικό κοινό για την υπομονή που δείχνει. Ζητούμε την κατανόηση όλων για την ταλαιπωρία. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης -ιδίως η χρήση μάσκας- και οι οδηγίες των ειδικών. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό» υπογραμμίζει το υπουργείο Μεταφορών στην ανακοίνωσή του.

Σύνοδος κορυφής της G7 στη Γενεύη: Διαδηλώσεις και συγκρούσεις στο Εβιάν της Γαλλίας (video)

Screenshot 112

Σύνοδος κορυφής της G7 στη Γενεύη: Διαδηλώσεις και συγκρούσεις στο Εβιάν της Γαλλίας (video)

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο Tesla και έσπασαν παράθυρα σε γραφεία των Ηνωμένων Εθνών.

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Προκλητική η στάση του Ισραήλ μετά τις νέες επιθέσεις στο Λίβανο

AP26137607214747

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Προκλητική η στάση του Ισραήλ μετά τις νέες επιθέσεις στο Λίβανο

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, το ανώτατο όργανο ασφαλείας της χώρας, προειδοποίησε με…

Οι Προτάσεις μας

Νέες αποκαλύψεις για το Predator: «Συστατικές επιστολές» ελληνικών υπηρεσιών στην Intellexa

pexels coding 1841550 1920

Νέες αποκαλύψεις για το Predator: «Συστατικές επιστολές» ελληνικών υπηρεσιών στην Intellexa

Νέα στοιχεία που ήρθαν στον φως της δημοσιότητας για ύπαρξη κρατικών εγγράφων – συστατικών επιστολών…

Σοβαρό ατύχημα στο Ράλλυ Δωδώνης: Αγωνιστικό έπεσε σε θεατές – Ένας τραυματίας

Lappas 9o Rally Sprint Dodonis

Σοβαρό ατύχημα στο Ράλλυ Δωδώνης: Αγωνιστικό έπεσε σε θεατές – Ένας τραυματίας

Διεκόπη το Ράλλυ Δωδώνης (Κυριακή 14/6) με απόφαση των διοργανωτών, καθώς αγωνιστικό αυτοκίνητο εξετράπη της…

Αλβανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν τους φράχτες εργοταξίου για πολυτελές ξενοδοχείο

Screenshot 101

Αλβανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν τους φράχτες εργοταξίου για πολυτελές ξενοδοχείο

Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες κατά της ανέγερσης ενός πολυτελούς θέρετρου που προωθείται από…

Athens Pride: Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας για την πορεία υπερηφάνειας

Screenshot 102

Athens Pride: Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας για την πορεία υπερηφάνειας

To πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος δράσεων, συζητήσεων, καλλιτεχνικών δρώμενων και μουσικών εμφανίσεων καθ’ όλη τη διάρκεια…

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαστήρι παράνομων χαπιών και ντόπινγκ στο Χαλάνδρι: Ελεύθερος υπό όρους και εγγύηση 50.000 ευρώ ο φαρμακοποιός

Screenshot 108

Εργαστήρι παράνομων χαπιών και ντόπινγκ στο Χαλάνδρι: Ελεύθερος υπό όρους και εγγύηση 50.000 ευρώ ο φαρμακοποιός

Η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων διεξήχθη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.