Ανακαλείται το αίτημα επανεξέτασης της καταδίκης για Μανωλάδα

Την ανάκληση της αίτησης για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας αποφάσισε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

5964e6f11dc5244e608b492c

Το υπουργείο επισήμως δηλώνει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει η προσφυγή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αναφέροντας: “Με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη, μετά από πρόσκληση του Αντικαγκελαρίου και Υπουργού Δικαιοσύνης της Αυστρίας, κ. Wolfgang Brandstetter, ανακαλείται η αίτηση για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας”.

Το θέμα ήρθε στο φως με δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο στην εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας που είχε στη διάθεσή του, το ελληνικό κράτος είχε ζητήσει στις 30 Ιουνίου την επανεξέταση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωνε την προσφυγή 42 μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα και επιδίκαζε αποζημίωση άνω των 500.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.

Νωρίτερα πάντως, η γενική γραμματέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μαρία Γιανναδάκη, είχε δηλώσει ότι η ίδια δεν έφερε ευθύνη, παρά το γεγονός ότι μία τέτοια απόφαση απαιτεί την υπογραφή της. Μάλιστα, υποστήριξε ότι θα αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους