Ανακαλείται η προσφυγή στο ΕΔΔΑ για την υπόθεση Γεωργίου

Σταματά η διαδικασία της προσφυγής του Δημοσίου κατά της δικαίωσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

andreas georgiou33 768x408 1

Αποσύρει η ελληνική κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν (κυριώς από την αντιπολίτευση)  την αίτηση που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου προκειμένου να επανεξετασθεί η απόφαση που δικαίωνε τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Ο κ. Γεωργίου δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά το Νομικό Συμβούλιο του Kράτους, εν μέσω προεκλογικής περιόδου – στις 8 Ιουνίου και με υπηρεσιακή κυβέρνηση – αποφάσισε να προχωρήσει σε αίτηση επανεξέτασης της υπόθεσης. Υπήρξαν αντιδράσεις και μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, η κυβέρνηση προχώρησε σε άμεση παρέμβαση καταθέτοντας αίτημα ανάκλησης της προσφυγής.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών  αναφέρεται ότι «δεν θα ήταν θετική για την εικόνα της Ελλάδος η μη συμμόρφωση με την απόφαση του Δικαστηρίου» και πλέον, βάσει της απόφασης αυτής «η υπόθεση παραπέμπεται εκ νέου στον Άρειο Πάγο».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρονται τα εξής:

«Με αίτημα που κατέθεσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κος Κωστής Χατζηδάκης, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ζητείται η ανάκληση της προσφυγής προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) που είχε υποβληθεί στις 8 Ιουνίου 2023 για την υπόθεση Γεωργίου.

»Το ΕΔΔΑ ήδη έχει εκδώσει απόφαση για το εν λόγω θέμα και δεν θα ήταν θετική για την εικόνα της Ελλάδος η μη συμμόρφωση με την απόφαση του Δικαστηρίου. Με βάση την Απόφαση του ΕΔΔΑ η υπόθεση παραπέμπεται εκ νέου στον Άρειο Πάγο (Διατακτικό υπ’αριθ. 3 της σχετικής Απόφασης)».

H αντίδραση Φλωρίδη

Σε ανάρτησή του – η οποία στη συνέχεια «κατέβηκε»  – ο Γιώργος Παπανδρέου έριχνε ευθύνη για την προσφυγή του Δημοσίου εναντίον της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο νέο υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, με τον ίδιο σε  ανάρτησή του αποποιήθηκε κάθε ευθύνη:

«Μεγάλη βιασύνη από κάποιους, φίλους και μη, για πικρόχολα εναντίον μου σχόλια, για μια υπογραφή μου που δεν υπήρξε και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει», έγραψε.

 

 

Ρένα Κουβελιώτη: Άγρια επίθεση κατά της δημοσιογράφου του ALPHA – Τραυματίστηκε σοβαρά

Ρένα Κουβελιώτη: Άγρια επίθεση κατά της δημοσιογράφου του ALPHA – Τραυματίστηκε σοβαρά

Η δημοσιογράφος του ALPHA, Ρένα Κουβελιώτη, δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, σύμφωνα με…

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 59χρονος για αιματηρό επεισόδιο με τον σύντροφο της πρώην νύφης του

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 59χρονος για αιματηρό επεισόδιο με τον σύντροφο της πρώην νύφης του

Απολογούμενος, ο 59χρονος αρνήθηκε τις εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις, τονίζοντας ότι δεν είχε σκοπό…

Viral Ελληνίδα αεροσυνοδός που «αδειάζει» την Τζένιφερ Λόπεζ – «Αν ήταν άλλος επιβάτης, θα φωνάζαμε την αστυνομία» (Video)

Viral Ελληνίδα αεροσυνοδός που «αδειάζει» την Τζένιφερ Λόπεζ – «Αν ήταν άλλος επιβάτης, θα φωνάζαμε την αστυνομία» (Video)

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η διάσημη ποπ σταρ κατηγορείται για…